Un marș automobilistic unionist va avea loc duminică la Chișinău

Un marș automobilistic unionist va avea loc duminică, 23 septembrie, începând cu ora 12.00, la Chișinău. Coloana va porni din Piața Marii Adunări Naționale. Iar cele aproximativ 100 de mașini vor avea arborate tricolore și va răsuna muzică patriotică. Acțiunea face parte dintr-un șir de evenimente organizate de către Alianța pentru Centenar, dedicate aniversării a 100-a de la Marea Unire.

Într-o conferință de presă la IPN, liderul „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, a menționat că toți doritorii de a participa la marș se vor strânge în PMAN, după care vor porni într-o singură coloană pe principalele străzi din Chișinău. „Obiectivul este ca în aproape patru sau cinci ore să parcurgem majoritatea străzilor din Chișinău care au importanță istorică națională”, a spus Vlad Bilețchi.

Șirul de evenimente unioniste este completat de continuarea colectării de semnături pentru modificarea Constituției României, prin introducerea unui preambul unionist. Vitalie Prisăcaru, coordonator de proiecte la Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei”, susține procedura de colectare a semnăturilor, startul căreia a fost dat la începutul verii în principalele județe și orașe ale României, dar și la Chișinău, are drept rezultat 200 de mii de semnături colectate. Unioniștii își propun să strângă un milion de semnături până la 1 decembrie, chiar dacă din punct de vedere legal sunt suficiente 500 de mii. Semnăturile vor fi folosite pentru inițierea unui referendum în România. „În cazul Republicii Moldova aceste semnături vor fi un argument pentru ca în viitor și la noi să fie organizat un asemenea referendum, doar că nu pentru modificarea Constituției, ci pentru ca oamenii să fie întrebați dacă sunt pro sau contra unirii cu România”, a menționat Vitalie Prisăcaru.

Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale „BUN” a comunicat că șirul de evenimente unioniste va continua cu ducerea Flăcării Unirii în fiecare localitate din Republica Moldova. Prima localitate în care vor merge este Parcova, deoarece este prima localitate care a adoptat o declarație de Unire cu România. Totodată, pe 1 decembrie, unioniștii se vor aduna la Alba-Iulia, capitala unirii de la 1600, capitala unirii de la 1918 și capitala încoronării regelui Ferdinand și a reginei Maria pentru a celebra unirea.

  • ion leascenco despre evenimentele unioniste organizate.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE