Unioniștii protestează în centrul capitalei
Print Send by email
14:21, 01 Sep 2018

În loc să sărbătorească sâmbătă, 1 septembrie, ajungerea la Chișinău a Flăcării Unirii, organizatorii Marii Adunări Centenare declară că sunt nevoiți să protesteze, după ce, la intrarea în Chișinău, poliția a blocat accesul a trei autocare cu materiale informative despre unire, care se îndreptau către Piața Marii Adunări Naționale, la manifestarea preconizată să aibă loc începând cu ora 12.00, transmite IPN.

Aproape 200 de persoane care au mers, din 1 iulie, 1300 km în cadrul acțiunii Marșul Centenarului, de la Alba Iulia până la Chișinău, au adus Flacăra Unirii în PMAN, iar evenimentul urma să fie sărbătorit ținându-se discursuri.

Președintele Mișcării civice „Tinerii Moldovei”, Anatol Ursu, a spus că ceea ce face guvernarea este rușinos. El a mulțumit participanților la Marșul Centenarului, care, timp de două luni, au mers pe jos, prin ploi și arșiță.

Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României, a declarat în deschiderea evenimentului că abuzurile împotriva unioniștilor au început încă acum câteva zile la vamă, când pentru 24 de ore participanților la marș le-a fost interzis să treacă frontiera. Ulterior, accesul le-a fost permis, nu și liderului grupului de participanți, George Simion, căruia i-a fost aplicată o nouă interdicție de a intra în Republica Moldova.

Potrivit lui Constantin Codreanu, guvernanții de la Chișinău procedează astfel deoarece le este frică de unirea Republicii Moldova cu România. Unirea ar însemna pentru ei pierderea privilegiilor și un bilet direct la pușcărie.

Participanții au decis să se îndrepte într-un marș către locul aflării autocarelor pentru a desfășura o acțiune de protest acolo, după care vor reveni în PMAN.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Orange Moldova

Orange Systems inspiră comunitatea IT să guste din noua rețetă de a lucra în IT

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Tehnologiile științifice bazate pe probe în monitorizarea campaniei electoraleConferințe IPN [HD] | Republica Moldova, de la promisiuni la realizări, raport
Conferințe IPN [HD] | Gheorgihi Grozav: Prezentarea Programului electoralConferințe IPN [HD] | Călin Vieru: Noutăți importante despre evoluția campaniei electorale
Vezi toate
banner creditex