Ministerul Educației: Salariile vor crește cu până la 800 de lei
Print Send by email
05:59, 13 Iul 2018

Începând cu luna septembrie curent, salariile cadrelor didactice vor fi indexate cu 8%. Aceasta, în sume, înseamnă cu de la 262 de le până la 800 de lei. Declarația a fost făcută de șeful Direcției generale de Învățământ Primar și Secundar al Ministerului Educației, Cercetării și Culturii, Valentin Crudu, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal2, transmite IPN.

Valentin Crudu spune că majorarea salariilor se va face reieșind din gradul didactic al profesorului. În lei, salariul va crește începând cu suma de 262 de lei până la 800 de lei, în funcție de calificarea pe care o are cadrul didactic. „Cei care dețin astăzi gradul didactic I și superior și au vechime în muncă mai mult de 15 ani  se va aplica grila de la 600 la 800 de lei creștere”, spune Valentin Crudu. Potrivit lui, media de majorare va constitui în jur de 450 de lei în învățământul general. Cu 262 de lei vor crește salariile, în mare parte, pentru profesorii care au calitatea de tânăr specialist.

Președintele sindicatului din învățământ, Mihail Lașcu, spune că se așteaptă ca începând cu luna septembrie să fie indexate salariile cadrelor didactice cu funcții auxiliare și conexe. Potrivit lui, trebuie respectată proporționalitatea în sistemul educațional și astfel se cere majorarea lefurilor și pentru personalul non-didactic. „Am cerut 16% indexare pentru cadrele non-didactice, începând cu 1 septembrie, deoarece astăzi această categorie de personal are de la 1100 până la 1300 de lei salariul de funcție. Numărul de persoane este cu două treimi mai mare decât în numărul cadrelor didactice”, spune Mihail Lașcu.

În învățământul primar sunt în prezent peste 11 mii de cadre didactice, iar în învățământul școlar aproape 27 de mii de profesori.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex