Grădinița din satul Hansca, renovată din banii oferiți de Guvernul României
Print Send by email
17:29, 11 Iul 2018

Grădinița din satul Hansca, raionul Ialoveni, a fost renovată cu susținerea financiară a Guvernului României, în valoare de 3,4 milioane de lei, dar și cu o contribuție de peste șase sute de mii lei, oferită de autoritățile publice locale. Din aceste fonduri au fost efectuate lucrări de reparație capitală a acoperișului, au fost instalate uși și ferestre noi, a fost reparat sistemul de încălzire, de ventilare, precum și cel de apă și canalizare. Totodată, a fost amenajat și dotat blocul alimentar al instituției, transmite IPN.

Beneficiarii direcți ai investiției din satul Hansca sunt 70 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani, precum și părinții, cadrele didactice și personalul tehnic ai instituției de învățământ. În scurt timp, urmează să fie amenajată o nouă grupă de copii în incinta grădiniței. Totodată, în cadrul aceluiași program, a fost construită și o centrală termică, ce asigură cu căldură atât gimnaziul, cât și grădinița din localitate.

În cadrul evenimentului de inaugurare a grădiniței, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a evocat succesul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul de la București pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova. „România susține ferm și hotărât parcursul european al Republicii Moldova. Prin evenimentul de astăzi aducem o parte din Europa în localitatea Hansca. Pentru a privi cu încredere spre viitor este esențial să investim durabil în educație, în special pentru tânăra generație. Ne dorim ca prin colaborarea noastră să ne aducem contribuția la consolidarea instituțională a Republicii Moldova”, a declarat Daniel Ioniță, citat într-un comunicat de presă al Ambasadei.

Prezentă la eveniment, ministra educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, a mulțumit Guvernului României pentru sprijinul constant și substanțial în renovarea și dotarea grădinițelor, precum și comunității locale pentru receptivitatea și responsabilitatea de care au dat dovadă. „Mă bucur să constat că vă implicați în procesul de creare a unor condiții favorabile pentru educarea acestor copii minunați. Sunt ferm convinsă că doar acționând împreună putem contribui la dezvoltarea lor fizică, emoțională, cognitivă și socială, factori indispensabili pentru formarea viitorilor cetățeni activi”, a spus Monica Babuc.

Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro. De aceste fonduri au beneficiat 845 de grădinițe, prin intermediul a 940 de proiecte gestionate de Fondul de Investiții Sociale din Moldova.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

[imas]

Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic

Proiectul MAC-P

Suport în valoare de circa 7,2 milioane de lei pentru producătorii agricoli din Republica Moldova

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Agenția de inspectare și restaurare a monumentelorConferințe IPN [HD] | Impactul Rezoluției Parlamentului European din 14.11.2018
Conferințe IPN [HD] | Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic din RMConferințe IPN [HD] | Proiectul internațional HydroEcoNex BSB165
Vezi toate
banner creditex