Șeful statului a transmis condoleanță poporului japonez
Print Send by email
12:51, 11 Iul 2018

Președintele Igor Dodon a transmis un mesaj de condoleanțe poporului japonez în legătură cu inundațiile care au făcut ravagii în vestul și centrul Japoniei și care au provocat pierderi de vieți omenești și pagube materiale semnificative, transmite IPN.

„În aceste clipe de cumpănă pentru cetățenii niponi, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, exprim sentimentele noastre de compasiune adâncă. Vă rog să transmiteți sincere condoleanțe familiilor îndurerate, iar tuturor celor greu încercați de intemperie –putere pentru a trece peste aceste momente dificile”, se menționează în mesajul șefului statului adresat premierului japonez, Shinzō Abe.

Potrivit presei străine, peste 150 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren și a inundațiilor provocate de ploile torențiale din Japonia. Zeci de persoane sunt încă dispărute. Acesta este al doilea cel mai mare bilanț cauzat de ploile torențiale în ultimii 30 de ani din istoria țării. Aproximativ două milioane de persoane au fost evacuate din regiune după ce nivelul râurilor a crescut periculos.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

Cu sprijinul Uniunii Europene, la Chișinău a avut loc premierea proiectelor de promovare a drepturilor omului, prezentate de cinci parteneriate de pe cele două maluri ale Nistrului

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex