Medic învinuit de malpraxis. Pacienta avea 27 de ani și a murit făcând șoc anafilactic
Print Send by email
14:54, 12 Iun 2018

Un medic endoscopist este acuzat de malpraxis, soldat cu decesul unei deținute a Penitenciarului nr.16-Pruncul, în vârstă de 27 de ani. Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a deferit justiției cauza penală de învinuire, transmite IPN.

Potrivit anchetei, moartea femeii a survenit peste două ore de la efectuarea unei bronhoscopii cu biopsie. S-a întâmplat în octombrie 2017. Potrivit raportului de expertiză judiciară, decesul deținutei a survenit în urma șocului anafilactic – reacție alergică la introducerea medicamentelor anestetice, depistate la necropsie și adeverite prin analizele de laborator histologice. Experții au concluzionat că necesitatea efectuării bronhoscopiei deținutei nu a fost argumentată, consecințele actului medical a generat dezvoltarea șocului anafilactic, ca reacție alergică la lidocaină, iar din cauza evoluției fulminante, pacienta a decedat.

Medicul, în vârstă de 43 de ani, activează în această funcție din 2010, iar dacă va fi găsit vinovat riscă până la trei ani închisoare cu sau fără privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex