Acțiuni de protest la Parlamentul și Guvern. Creștinii cer interzicerea homosexualității
Print Send by email
14:37, 31 Mai 2018

Un grup de preoți și creștini a protestat în fața Parlamentului și a Guvernului, cerând modificarea Codului Contravențional în sensul interzicerii propagării altor relații de căsnicie decât cele dintre un bărbat și o femeie. Guvernului și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării i s-a cerut să nu introducă în programul școlar disciplina „Educația sexuală”, lucru prevăzut de Programul național privind drepturile sexuale și reproductive pentru 2018-2020.

Solicitat de IPN, preotul Serghei Iordăchescu a spus că relația de căsnicie, familia formată de un bărbat și o femeie, sunt valori stipulate expres de Constituția Republicii Moldova și Codul Familiei. Parlamentului, prind modificarea Codului Contravențional, i s-a cerut să interzică propagarea altor relații decât acestea. „Spunem stop promovării publice a păcatului homosexualității și a altor păcate”, a spus preotul.

Elena Bâtcă, jurist în cadrul Mitropoliei Moldovei, a spus că pe 24 mai Guvernul a aprobat Programul național privind drepturile sexuale și reproductive. Unul dintre obiective este introducerea obiectului de studiu „Educația sexuală” în programul școlar. „Cunoscând statisticile din alte state, introducerea obiectului „Educația sexuală” în școli are efectul opus celui scontat. Dimpotrivă, se măresc numărul avorturilor, a bolilor cu transmisie sexuală”, a spus Elena Bâtcă.

Manifestanții au depus petiții la cele două instituții pichetate și sunt hotărâți să reia protestele dacă nu vor obține o reacție pozitivă  într-un timp scurt.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

[imas]

Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic

Proiectul MAC-P

Suport în valoare de circa 7,2 milioane de lei pentru producătorii agricoli din Republica Moldova

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Agenția de inspectare și restaurare a monumentelorConferințe IPN [HD] | Impactul Rezoluției Parlamentului European din 14.11.2018
Conferințe IPN [HD] | Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic din RMConferințe IPN [HD] | Proiectul internațional HydroEcoNex BSB165
Vezi toate
banner creditex