Numărul șoferilor băuți la volan este de trei ori mai mare decât datele oficiale, opinie
Print Send by email
06:14, 14 Apr 2018

Numărul șoferilor aflați în stare de ebrietate la volan este de trei ori mai mare decât arată datele prezentate de oficialități. Această opinie a fost exprimată de expertul în siguranța rutieră, Mihai Hasan, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal2, transmite IPN.

Potrivit lui, numărul mare de șoferi depistați în stare de ebrietate la volan pe parcursul anului trecut este o constantă, la baza căreia stă educația și cultura societății. „În Moldova avem foarte multe cazuri de recidivă și recidivele trebuie să fie grav pedepsite”, spune Mihai Hasan.

Mihai Rusu, profesor în legislația rutieră, consideră că la baza fenomenului consumului de alcool la volan este lipsa de conștientizare că o persoană băută reprezintă un pericol pentru cei din jur. Profesorul spune că multe dintre persoanele care își fac studiile pentru a obține carnetul de conducere sunt uimiți de faptul că amenzile pentru consumul de alcool la volan sunt mari. „Cel mai mult ce mă uimește este faptul că foarte mulți sunt de acord că amenzile sunt mari, dar vedem că din punct de vedere statistic, deși știe că amenzile sunt foarte mari, conducătorii conștient urcă la volan în stare de ebrietate”, susține Mihai Rusu.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"
Conferințe IPN [HD] Fundația Roma AwarenessConferințe IPN [HD] | Centrul pentru Jurnalism Independent
Vezi toate
banner creditex