Programele propagandistice ar putea fi tăiate din grila unor televiziuni, deputat
Print Send by email
08:15, 15 Noi 2017

Programele informative și analitice propagandistice ar putea fi tăiate din grila unor posturi de televiziune care transmit și retransmit pe teritoriul Republicii Moldova. Aceasta dacă vor fi operate modificări la Codul audiovizualului. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a declarat că dacă vor fi aprobate noile modificări la Codul audiovizualului, Consiliul Coordonator al Audiovizualului va fi obligat să sancționeze televiziunile care transmit sau retransmit emisiuni și știri propagandistice. „Noi nu avem de gând să închidem posturi de televiziune. Vor fi tăitate doar știrile, emisiunile politice și cele militare. Emisiunile de divertisment, cele care sunt iubite de cetățeni, rămân”, a afirmat Sergiu Sîrbu. Deputatul a menționat că speră că modificările vor fi operate în sesiunea legislativă actuală.

Directorul executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei spune că este obligația statului să prevadă măsuri pentru a susține creatorii de producție autohtonă de calitate. Una din aceste măsuri ar fi facilitățile fiscale. Potrivit lui, există unele televiziuni care au foarte puțin sau nu au deloc produs autohton. De asemenea, posturi care au mai puțin de șase ore de produs autohton, când legislația prevede cel puțin opt ore.

Istoricul Octavian Țâcu a afirmat că nu crede în funcționalitatea actualei guvernări și oricare emanație a acesteia este doar o perdea de fum. Istoricul a menționat că Partidul Democrat controlează Parlamentul și se întreabă ce încurcă PDM-ul să facă un Consiliu Coordonator al Audiovizualului funcționabil din moment ce există for legislativ suprem?


(1) comentarii
Solon
08:26, 15 Noiembrie 2017

Cineva de la CCA a spus că nu e clar ce se subînțelege prin ,, propagandă,,. Rezoluția 122 (II) ONU din 15 noiembrie 1947 se referă la informațiile false și denaturate. Cât privește tăierea sau bruierea unor emisiuni, deja lumea o cunoaște din perioada SSSR. Poate că ar trebui de sporit calitatea educatiei, culturii ??? Nicolae Iorga scria ,, Un popor fără un steag al culturii, nu e o oaste și o gloată... Nu înzadar sondajele internaționale califică nivelul educațiie undeva la nivelul unor state africane ??!!!

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Etnic ucrainean a devenit victima atacului agresiv din partea polițiștilorConferințe IPN [HD] | Consens național sau riscuri și amenințări
Conferințe IPN [HD] | Viorel Chetrușcă, mandatar al intermediarilor în asigurăriConferințe IPN [HD] | Partidul Mișcarea Populara Antimafie
Vezi toate
Central European University
banner creditex