Parteneriatul pentru o Bună Guvernare: totaluri la doi ani de la lansare

Perfecționarea cadrului pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, asigurarea egalității de gen și îmbunătățirea accesului femeilor la justiție –  sunt rezultate ale implementării proiectelor din cadrul Parteneriatului pentru o Bună Guvernare în 2015-2017 (PGG). Rezultatele au fost prezentate astăzi, 7 octombrie, în cadrul unui eveniment public, transmite IPN.

Parteneriatul pentru o Bună Guvernare în 2015-2017 are la bază patru proiecte, finanțate de UE și cofinanțate de Consiliul Europei, care pun accentul pe: îmbunătățirea proceselor electorale; combaterea și prevenirea discriminării; consolidarea respectării drepturilor omului în procesul de implementare a agendei digitale; consolidarea sistemului judiciar și sprijinirea Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Arkadi Sytne, coordonator al programelor UE/CoE, a remarcat că scopul acestor programe este de a asigura buna guvernare în țările din Parteneriatul Estic, dar și implementarea bunelor practici europene în țările respective. Potrivit lui Arkadi Sytne, în domeniul juridic Consiliul Europei a oferit susținere pentru a elabora noua strategie de comunicare și planul de acțiuni. La fel, a contribuit la instruirea personalului în domeniul standardelor europene împotriva nediscriminării.

Aneil Singh, șef de secție la Delegația Uniunii Europene, a menționat că respectarea drepturilor omului, combaterea discriminării, implementarea platformei digitale – sunt foarte importante. „Cred că justiția este o piesă centrală a eforturilor noastre, domeniu cu multe provocări. Decizia de a nu a oferi finanțarea de 20 de milioane sectorului justiției din Moldova a fost cauzată de faptul că Strategia în domeniul justiției nu a fost suficient de bine implementată. Noi vrem să fim siguri că banii nu vor fi cheltuiți fără rezultate”, a declarat Aneil Singh

Potrivit coordonatorului național al PGG din cadrul Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Sergiu Mironov, proiectele au ca scop susținerea inițiativelor lansate la nivel național și racordarea legislației și practicilor naționale la standardele europene. Eforturile depuse se transformă treptat în rezultate palpabile pentru tot mai mulți beneficiari finali.

Proiectele sunt finanțate de Uniunea Europeană (90%) și co-finanțate de Consiliul Europei (10%). Bugetul total al acestor proiecte este de 2,4 milioane de euro.

  • sergiu mihov despre rezultatele proiectelor din cadrul pgg.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.