Trei săli dotate cu softuri de ultimă generație au fost deschise la UTM
Print Send by email
17:18, 24 Oct 2017

Trei săli dotate cu softuri de ultimă generație au fost deschise la Universitatea Tehnică a Moldovei, cu suportul financiar al programului Uniunii Europene „Erasmus+”. UTM a contribuit cu 600 de mii de lei, transmite IPN.

Dumitru Ciorbă, șeful Departamentului Ingineria Software și Automatică din cadrul Facultății de Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM), a spus că cei 50 de studenți selectați pentru noul program de studii „Inginerie Software” au susținut două teste, la engleză și matematică. Programul este semestrial. Având un calculator personal, studenții pot merge în una din sălile cu acces la surse moderne de învățare, se conectează la un soft și pot studia, cerceta, participa la schimburi de informații, conferințe online etc.

Potrivit lui Dumitru Ciorbă, noul program de studii oferă studenților posibilitatea de a alege calea și locul unde să învețe. De sine stătător, fără prea mulți profesori, își aprofundează cunoștințele în domeniul pe care îl studiază, în baza curricumului. „Libertatea este oferită studenților în cadrul acestui proiect. Încercăm să oferim o autonomie cât mai largă studentului, să-și aleagă cum vrea să învețe”, a spus Dumitru Ciorbă.

Ceilalți studenți ai facultății studiază domeniul dat în cadrul a patru discipline.

Viorel Bostan, rectorul UTM, a spus că ingineria software este la ziua de astăzi un domeniu solicitat pe piața IT. Asigurarea unui învățământ de calitate, care să răspundă necesităților pieței muncii, și îmbunătățirea metodelor de studii sunt prioritățile administrației UTM. „Metodele vechi de predare, cu învățământ orientat pe profesor și pe activități în clasă, trebuie modernizate, fiindcă generația de astăzi este generația care cere o mai mare mobilitate”, a spus rectorul UTM.

Noul program de studii „Ingineria Software” este implementat la UTM de la 1 septembrie anul curent, după modelul unei universități din Danemarca.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Etnic ucrainean a devenit victima atacului agresiv din partea polițiștilorConferințe IPN [HD] | Consens național sau riscuri și amenințări
Conferințe IPN [HD] | Viorel Chetrușcă, mandatar al intermediarilor în asigurăriConferințe IPN [HD] | Partidul Mișcarea Populara Antimafie
Vezi toate
Central European University
banner creditex