Policlinica MAI a fost deschisă după renovări
Print Send by email
15:51, 13 Oct 2017

Policlinica Ministerului Afacerilor Interne și Cabinetul de reabilitare medicală și medicină fizică, dotat cu utilaj medical modern, au fost inaugurate astăzi, 13 octombrie, după renovări făcute cu sprijinul Ambasadei Chinei în Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit șefului Serviciului medical al Ministerului Afacerilor Interne, Andrei Uncuța, în cadrul instituției au fost renovate registratura, scările, coridoarele și serviciul terapeutic. Policlinica dispune de zece medici de familie și medici din toate specialitățile.

Pe lângă colaboratorii MAI, ușile instituției medicale sunt deschise și pentru alte categorii de persoane, în anumite condiții. „Pentru anul viitor programăm să facem poate pachete sociale, ca să putem veni în ajutor și persoanelor care locuiesc în  preajmă. Accentul vrem să-l punem pe măsuri profilactice”, a spus Andrei Uncuța.

Ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, a remarcat că menirea policlinicii este de a depista în faza incipientă anumite afecțiuni „Speranța de viață a lucrătorilor din poliție este 59 de ani, lucru care ne deranjează foarte mult”, a menționat Alexandru Jizdan.

Prezent la eveniment, ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong, și-a exprimat convingerea că noul utilaj medical, pus la dispoziția medicilor, va îmbunătăți condițiile de diagnostic și tratament. Diplomatul a pledat pentru relații bune de cooperare și pe viitor.

Policlinica MAI deservește 23 de mii de persoane, atât angajați și veterani ai MAI, cât și pe familiile lor. Lucrările de renovare au avut loc în perioada 2016 – 2017, iar realizarea lor a fost posibile cu contribuția Ministerului Afacerilor Interne (12 milioane de lei) și al Ambasadei Chinei în Republica Moldova (449 de mii de lei).


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Sesizarea Curții Constituționale privind  invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13
Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la StrasbourgConferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RM
Vezi toate
banner creditex