CIDMD va formula viziunea strategică privind diaspora și migrația pe termen mediu și lung
Print Send by email
16:52, 12 Oct 2017

O viziune strategică privind diaspora și migrația pe termen mediu și lung va fi elaborată în Republica Moldova. Decizia a fost luată în cadrul primei ședințe a Comitetului interministerial în domeniul diasporei, migrației și dezvoltării (CIDMD) care s-a desfășurat joi, 12 octombrie. Evenimentul, organizat de Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului relații cu diaspora (BRD), a întrunit reprezentanți ai administrației publice centrale și parteneri de dezvoltare, transmite IPN.

Scopul primei ședinței a fost de a familiariza participanții cu mecanismul de coordonare a politicii de stat în domeniul diasporei, migrației și dezvoltării. În sarcina Comitetului s-a pus formularea viziunii strategice pe termen mediu și lung, validarea strategiilor și planurilor de dezvoltare, asigurarea implementării acțiunilor din programele de dezvoltare națională ale Guvernului.

În cadrul discuțiilor, secretarul general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac, și-a exprimat convingerea că platforma nou-creată va asigura comunicarea și coordonarea eficientă a politicilor în domeniu, astfel fiind sporite efectele pozitive ale fenomenului migrației internaționale asupra dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova.

Șeful misiunii Organizației Internaționale a Migrației (OIM) la Chișinău, Antonio Polosa, a declarat că Republica Moldova a înregistrat un progres semnificativ în dezvoltarea viziunii și cadrului normativ pentru asigurarea integrării practice a migrației în strategiile de dezvoltare națională.

CIDMD a fost creat la 8 septembrie. Platforma este alcătuită din câte un reprezentant cu funcție de conducere din cadrul ministerelor și autorități administrative publice centrale.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex