Ziua Vinului a adunat mii de oameni în centrul Chișinăului
Print Send by email
10:41, 07 Oct 2017

Ziua Națională Vinului, care se desfășoară sâmbătă și duminică la Chișinău, a adunat mii de oameni în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Vinificatorii au pus la dispoziția vizitatorilor zeci de soiuri de vinuri pentru degustare, transmite IPN.

Oamenii au venit la sărbătoare cu familia, cu prietenii. Au venit să afle ce noutăți propun vinificatorii. Au venit să petreacă, dar și să cumpere câteva sticle cu vin. Mai mulți vizitatori au spus că gustă cu plăcere din vin, pentru voie bună, dar nu ajung să se îmbete.

În cadrul ceremoniei de deschidere, premierul Pavel Filip, a spus că industria vinurilor este o ramură-cheie a economiei moldovenești, în cadrul căreia activează 1/3 din populația activă a Republicii Moldova. „Avem cu ce ne mândri, avem vinuri de legendă. 2% din podgoriile de viță de vie din lume sunt în Republica Moldova. Situația în ceea ce privește embargoul rusesc impus produselor vinicole moldovenești a fost depășită de către producătorii noștri și ne integrăm cu brio pe piața Uniunii Europene”, a declarat Pavel Filip.

Gheorghe Arpentin, directorul Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), a spus în deschiderea sărbătorii că vinul moldovenesc este și rămâne cel mai bun ambasador al țării. „Pentru două zile, inima orașului nostru devine o Casă Mare primitoare, în care ne vom bucura de vinul Moldovei, gastronomia, cultura și tradițiile noastre seculare. Ediția din acest an este un apel spre consolidarea resurselor vitivinicole ale țării”, a declarat Gheorghe Arpentin.

În cadrul ceremoniei de deschidere, a fost organizată o paradă a vinurilor. Ulterior a avut loc decernarea premiilor pentru vinificatori. Premiul mare a ediției a XVI-a a ajuns la Combinatul de Vinuri „Cricova” pentru noul vin creat „Amplius”. În premieră a fost acordată medalia „Vinul Moldovei – o legendă vie” și aceatsa a revenit vinăriei „Sălcuța”.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | PUN își consolidează rândurileConferințe IPN [HD] | Un grup de experți în energetică, adresare către ANRE
Conferințe IPN [HD] | Licitații cu probleme la achiziția alimentelor în școliConferințe IPN [HD] | Interferențe administrative și politice în capitală
Vezi toate
banner ceu
banner creditex