Indicatoarele de la pasajele feroviare sunt ignorate, INP
Print Send by email
06:20, 13 Sep 2017

Nerespectarea indicatoarelor rutiere obligatorii și de interzicere sunt cele mai frecvente încălcări ale regulilor de circulație la traversarea pasajelor feroviare. Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare (INP), în cadrul unei operațiuni speciale, desfășurată timp de două săptămâni, au fost întocmite 190 de procese verbale pentru încărcarea regulilor de circulație la trecerea pasajelor feroviare. Totodată, au fost aplicate sancțiuni sub formă de amenzi și puncte de penalizare pentru conducătorii auto.

În cadrul unui răspuns la solicitarea Agenției de presă IPN, Inspectoratul Național de Patrulare a precizat că, în perioada desfășurării operațiunii, 12 procese verbale au fost întocmite pentru deteriorarea drumurilor, pasajelor la nivel cu calea ferată și a mijloacelor tehnice de dirijare. Aceste nereguli au fost sancționate cu amendă de la 18 la 30 de unități convenționale. Totodată, inspectorii de patrulare au constatat și documentat aproape 10500 de încălcări ale regulamentului circulației rutiere comise la pasajele feroviare, fiind aplicate amenzi în sumă de peste 5 milioane și jumătate de lei.

În perioada desfășurării operațiunii au fost supuse verificării 236 de pasaje feroviare. Pentru neconformitățile constatate la întreținerea pasajelor de nivel cu calea ferată și a mijloacelor de semnalizare rutieră, persoanelor responsabile le-au fost înmânate spre executare 74 de prescripții. Ulterior, două persoane cu funcții de răspundere din cadrul dispeceratelor teritoriale ale căii ferate au fost sancționate cu amendă de la 21 la 45 de unități convenționale pentru neexecutarea prescripțiilor înaintate.

Recent angajații INP, în comun cu Inspectoratele de Patrulare teritoriale și Direcțiile de poliție, au examinat pasajele feroviare referitor la semnalizarea corespunzătoare și întreținere a acestora conform normelor de siguranță. Au fost efectuate raiduri în scopul depistării cazurilor de încălcare a regulilor de traversare a liniei de cale ferată, neglijarea semnalului de interzicere al semaforului la pasaj, traversarea pasajelor feroviare atunci când bariera este închisă în locuri interzise, ocolirea neregulamentară a barierei și nerespectarea de către șoferi a cerințelor indicatoarelor rutiere la pasajele feroviare.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Sesizarea Curții Constituționale privind  invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13
Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la StrasbourgConferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RM
Vezi toate
banner creditex