În Moldova se lansează rețeaua socială a educației francophone „IF profs”
Print Send by email
09:53, 12 Sep 2017

În Republica Moldova va fi lansată rețeaua socială a educației francophone „IF profs”. Deschiderea oficială a site-ului local Ifprofs Moldavie va fi anunțată în cadrul unui eveniment, desfășurat sâmbătă, 16 septembrie, de către ambasadorul Franței la Chișinău, Pascal Vagogne, responsabila Antenei Chișinău a Agenției Universitare Francophone (AUF), Roxana Țurcanu –Tolomey și responsabila Misiune Lingvistică-Corespondent Campus France, Lucile Bardin, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Alianței Franceze din Moldova se menționează că proiectul, lansat la inițiativa Ambasadei Franței în Republica Moldova și implementat de către Alianță, este susținut instituțional de către AUF și Ministerul Educației Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și financiar de către Institutul Francez din Paris, Franța.

Lansat la nivel internațional, IFprofs este un proiect al Institutului Francez din Paris unde 30 de țări au fost deja incluse în anul 2016 și 20 de țări sunt așteptate în rețeaua socială în anul 2017, dintre care și Republice Moldova.

Cuvintele-cheie ale site-ului sunt: navigați, descoperiți, publicați, dialogați, fiți la curent cu evenimente, practici, resurse și inovații existente în domeniul educației francophone. De asemenea, profesorii de limbă franceză, vor avea posibilitatea de a-și îmbogăți cunoștințele, de a face schimb de experiență privind practicile pedagogice, de a partaja resurse cu colegii din țară și de peste hotare, de a relaționa cu comunitatea francofonă din toata lumea.

În particular, deschiderea platformei locale IFprofs Moldavie vizează favorizarea contactelor interpersonale și schimburile pedagogice între profesori francofoni din țară, dar și propunerea de noi perspective pentru dialogarea cu colegii din lumea întreagă, grație noilor oportunități oferite de noile tehnologii.

Acest eveniment va constitui o frumoasă ocazie pentru profesorii francofoni din țară de a se întâlni și socializa, fie că sunt profesori din învățământul secundar sau universitar, fie că sunt studenți sau responsabili de misiuni lingvistice.

În cadrul evenimentului, inițiatorii și partenerii proiectului vor lansa Concursul Ifprofs Moldavie, concurs care vizează dinamizarea platformei, precum și încurajarea membrilor de a explora toate resursele disponibile. Cei mai activi și exemplari membri, selectați în baza criteriilor anunțate din timp, vor fi recompensați cu premii: o excursie la Paris, o tabletă, o cină pentru două persoane etc.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, în Sala Senatului a Universității de Stat din Moldova, strada Mateevici, 60, începând cu ora 9.30.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)
Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | Organizarea protestului pentru ieftinirea carburanților
Vezi toate
banner creditex