Dorin Chirtoacă are interdicții de a merge la Strasbourg
Print Send by email
04:53, 12 Sep 2017

 

Judecătoria municipiului Chișină u, sediul Buiucani, a prelungit, luni, 11 septembrie, cu încă 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pe numele primarului general al capitalei, suspendat din funcție, Dorin Chirtoacă. Instanța a luat respectiva decizie la solicitarea procurorilor anticorupție. Totodată, instanța a decis respingerea cererii avocaților edilului prin care s-a solicitat să i se permită acestuia trecerea frontierei Republicii Moldova și participarea la reuniunea  structurilor Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, în calitate de vicepreședinte ales al Camerei Regiunilor din cadrul Congresului.

Procurorul Dumitru Robu a spus după pronunțarea deciziei că temeiurile care și anterior au stat la baza înaintării cererilor de prelungire a arestului la domiciliu și-au păstrat actualitatea. Potrivit acestuia, persistă în continuare riscul afectării examinării cauzei penale în instanță de judecată, riscul comiterii de noi infracțiuni și nici cel al eschivării nu a fost diminuat. „Astfel, considerăm că aplicarea unei măsuri mai blândă nu este binevenită. Inculpatul poate determina martorii să-și schimbe declarațiile”, a declarat Dumitru Robu.

Gheorghe Malic, avocatul edilului suspendat a precizat că deocamdată probe concludente la dosar nu sunt prezentate, doar declarații ale procurorului. Potrivit lui Gheorghe Malic, respingerea cererii privind participarea lui Dorin Chirtoacă la reuniunea birourilor Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei afectează imaginea Republicii Moldova.

Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află și în prezent. Edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni. De asemenea, primarul capitalei este învinuit că a comis și infracțiunea de trafic de influență. Pe 21 iulie procurorii au expediat dosarul de învinuire în instanța de judecată. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)
Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | Organizarea protestului pentru ieftinirea carburanților
Vezi toate
banner creditex