Igor Dodon: Tragedia care a lovit SUA în urmă cu 16 ani este o pagină plină de durere
Print Send by email
11:01, 11 Sep 2017

„Tragedia care a lovit Statele Unite ale Americii în urmă cu 16 ani este o pagină tristă și plină de durere pentru întreaga istorie contemporană. Pe 11 septembrie 2001, am fost cu toții martorii unui adevăr – terorismul trebuie combătut astăzi”, menționează președintele Igor Dodon într-un mesaj de comemorare și susținere adresat poporul american, transmite IPN.

Șeful statului susține că omenirea nu trebuie să cadă pradă urii, care răpește vieți și mutilează destine. Potrivit lui Igor Dodon, în toți acești ani, Republica Moldova și-a arătat solidaritatea cu poporul Statelor Unite ale Americii, având convingerea că libertatea este cea mai importantă valoare a omului și că rănile unei națiuni pot fi alinate doar prin ajutor reciproc și prin acțiune concretă împotriva celor care atentează la valorile sale.

„În acest context, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, vreau să transmit un mesaj de încredere și suport față de poporul american. Dorindu-vă multă sănătate și noi succese în activitatea dumneavoastră de mare răspundere, vă rog să acceptați, excelență, asigurarea înaltei mele aprecieri”, menționează Igor Dodon în scrisoarea adresată omologului său american Donald Trump.

În dimineața zilei de 11 septembrie 2001, teroriști sinucigași au deturnat patru avioane de pasageri. Teroriștii au preluat controlul avioanelor, lovind două dintre turnurile gemene ale World Trade Center din New York. Clădirile s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur. Teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentangon din Arlington, Virginia. Al patrulea avion a căzut pe o câmpie în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor. Printre decedați au fost cetățeni ai 90 de state.


(2) comentarii
Ion
11:44, 11 September 2017

Nu a fost un atac terorist! Guvernarea criminala a SUA a inscenat totul omorind mii de oameni nevinovati pentru a motiva invazia barbara in Irak avind drept scop acapararea resurselor!

Ion
11:45, 11 September 2017

Nu a fost un atac terorist! Guvernarea criminala a SUA a inscenat totul omorind mii de oameni nevinovati pentru a motiva invazia barbara in Irak avind drept scop acapararea resurselor!

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)
Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | Organizarea protestului pentru ieftinirea carburanților
Vezi toate
banner creditex