Ordin de interzicere a colectărilor de bani în școli
Print Send by email
12:59, 09 Sep 2017

Șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Alexadru Fleaș, a semnat un ordin prin care se interzic presupusele taxe de înmatriculare în instituțiile cu finanțare de la buget, pentru asigurarea cu manuale de alternativă, pentru prestarea serviciilor educaționale suplimentare la programele de studii, pentru efectuarea lucrărilor de reparație, amenajare și dotarea instituțiilor de învățământ sau pentru organizarea activităților extrașcolare. Totodată prin ordin se interzice și acceptarea de către profesori a altor beneficii din partea elevilor și a familiilor, transmite IPN.

„Personalul didactic, științifico-didactic și științific nu poate presta servicii cu plată copiilor, elevilor cu care interacționează direct în clasă sau în grupa academică în activitatea didactică”, se spune în ordin. În cazul nerespectării conținutului prezentului ordin, dar și a prevederilor actelor legislative ce interzic colectările ilicite de bani, persoanele vizate riscă sancțiuni.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Obștească Ecolanima

S-a scris o nouă filă de istorie în Gordinești, la #DORfest! Nordul s-a sărbătorit 2 zile cu muzică, oameni cu spirit liber și tradiții.

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | IDOM. O nouă victimă de maltratare într-un spital psihiatric.Conferințe IPN [HD] | ONG-uri: Cerem eliberarea lui Alexei Alexeev!
Conferințe IPN [HD] | Mamei i se propune să vândă ficatul fiului.Conferințe IPN [HD] |Festivalul Internațional de Filme Documentare MOLDOX.
Vezi toate
banner creditex