Creştinii ortodocşi de calendar vechi prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului

Creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc de stil vechi prăznuiesc astăzi, 28 august, Adormirea Maicii Domnului, sau cum i se mai spune în popor Sfânta Marie cea Mare. Tot astăzi se încheie şi postul Sfintei Marii, care a durat două săptămâni. În multe sate, bisericile, îşi au hramul în cinstea acestei mari sărbătări, a declarat pentru IPN, parohul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Ghidighici, Maxim Melinti.

Potrivit parohului, în această zi fiecare creştin este chemat la biserică, să-şi ajusteze modul de viaţă și atitudinea faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele său. „În această zi, toţi creştinii în măsura posibilităţilor sunt aşteptaţi la biserică să se roage, să se spovedească şi să se împărtăşească. Fiind vorba de fecioara Maria, un număr mare de doamne şi domnişoare îşi serbează ziua numelui. În această zi se încheie şi postul, iar creştinii au voie să mănânce ce nu au putut mânca în post”, a declarat Maxim Melinti.

În cinstea Maicii Domnului sunt 4 mari sărbători, care încep cu Naşterea, pe 21 septembrie, apoi urmează Intrarea în Biserică, pe 4 decembrie, Bunăvestirea, pe 7 aprilie, şi această ultimă sărbătoare, Adormirea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.