Ministerul Sănătății investighează cazul femeii care nu ar fi fost ajutată la naștere
Print Send by email
07:33, 15 Iul 2017

Ministerul Sănătății informează că va investiga, în cadrul unei anchete interne, toate circumstanțele cazului femeii dintr-un sat din  Fălești, care acuză că a fost lăsată să nască singură într-un salon al maternității din Bălți. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, citat de IPN, Ministerul Sănătății a audiat deja echipa medicală care a examinat femeia în ziua spitalizării. Este vorba despre medicul obstetrician–ginecolog, medicul anesteziolog și moașa, care au constatat decesul fătului în urma investigațiilor medicale.

Potrivit comunicatului, ginecologul recunoaște că nu a reușit să asiste la extragerea fătului, din cauza nașterii rapide provocată de medicație. Totodată, medicul susține că a monitorizat nonstop gravida și că a asistat la procesul de secționare a cordonului și extragere a placentei. Ministerul Sănătății informează că va sesiza organele de anchetă penală, dacă va constata că echipa medicală nu a acordat gravidei asistența medicală necesară în timpul travaliului și la naștere.

Cazul a ajuns în atenția Ministerului Sănătății în urma unei plângeri depuse de către femeie. Ea povestește că fiind în luna a opta de sarcină, simțindu-se rău a mers la medicul de familie din sat care ar fi refuzat să îi măsoare tensiunea, din cauza că nu era la evidență. Peste câteva zile femeia s-ar fi simțit din ce în ce mai rău și a fost transportată de urgență la Spitalul raional Fălești, apoi la Bălți, unde femeia ar fi fost lăsată să nască singură în sala de reanimare. Femeia spune că timp de trei ore ar fi chemat medicii, însă nimeni nu a venit. Rezultatele expertizei medico-legale au arătat că bebelușul a murit asfixiat din cauza că mama a avut tensiunea prea mare.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Radiografia trimestrială a economiei moldoveneștiConferințe IPN [HD] | Judecători complici în atac raider
Conferințe IPN [HD] |Propunerile Diasporei pentru asigurarea dreptului la vot peste hotareConferințe IPN [HD] | Cetățenii comunei Băcioi, pedepsiți pentru votul lor liber exprimat
Vezi toate
banner creditex