Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu
Print Send by email
06:18, 15 Iul 2017

Primarul general al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu pentru următoarele 25 de zile. Decizia a fost luată vineri, 14 iulie, de către Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani. Judecătorul a admis parțial demersul procurorilor anticorupție, care au solicitat arest la domiciliu pentru 30 de zile, transmite IPN.

După pronunțarea deciziei Dorin Chirtoacă a pledat nevinovat și a spus că o va contesta la Curtea de Apel. „Nu am altă soluție decât să rezist în fața la toate aceste provocări. Treptat ajung la concluzia că se dorește denigrarea imaginii mele. Nu înțeleg nici astăzi acuzațiile pe care mi se aduc. Eu sper că se va constata că îmi îndeplinesc corect atribuțiile de serviciu”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Procurorul care instrumentează dosarul, Dumitru Robu, a declarat că dosarul în care este vizat primarul capitalei Dorin Chirtoacă în viitorul apropiat va fi trimis în judecată. Potrivit procurorului, pe 12 iulie a fost înaintată o nouă învinuire primarului Dorin Chirtoacă în dosarul în care are calitatea de învinuit. „Pe moment dumnealui este învinuit de comiterea a două infracțiuni: trafic de influență și corupere pasivă, ambele în proporții deosebit de mari”, a declarat Dumitru Robu.

Primarul capitalei a fost reținut pe 25 mai. O zi mai târziu i-a fost înaintată învinuirea pentru trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată și a fost plasat în arest la domiciliu.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Radiografia trimestrială a economiei moldoveneștiConferințe IPN [HD] | Judecători complici în atac raider
Conferințe IPN [HD] |Propunerile Diasporei pentru asigurarea dreptului la vot peste hotareConferințe IPN [HD] | Cetățenii comunei Băcioi, pedepsiți pentru votul lor liber exprimat
Vezi toate
banner creditex