Peste două milioane de lei vor fi alocați pentru restaurarea Muzeului National de Artă
Print Send by email
14:30, 14 Iul 2017

Ministerul Finanțelor va aloca Ministerului Culturii, din fondul de rezervă al Guvernului, peste două milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de restaurare a edificiului Muzeului National de Artă al Moldovei. Proiectul de hotărâre a Guvernului cu privire la alocarea mijloacelor financiare a fost publicat în Monitorul Oficial, transmite IPN.

Potrivit proiectului de hotărâre, suma respectivă urmează a fi returnată în fondul de rezervă din contul grantului de un milion de euro oferit de Guvernul României la sfârșitul anului 2016. Din cauza unor circumstanțe tehnice alocarea resurselor financiare nu poate fi efectuată de către partea română până la sfârșitul anului 2017. La momentul aprobării Legii bugetului de stat pe anul 2017, nu exista înțelegerea cu autoritățile de la București asupra modului de utilizare a sumei respective și nu a fost stabilită alocarea banilor în bugetul de stat pe anul curent.

Solicitată de IPN, șefa Secției relații cu publicul și expoziții a Muzeului National de Artă, Lucia Postică, a spus că suma de două milioane de lei va fi investită în mare parte în reparația blocului depozitar al muzeului și alte lucrări restauratorii care nu au putut fi finalizate. Lucrările de restaurare a instituției au început în 2003, dar din cauza lipsei finanțărilor acestia au decurs foarte lent până în 2014, când Guvernului României a făcut donația de un milion de euro, de Ziua Independenței. La scurt timp au și început lucrările de reconstrucție în ritm avansat.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Obștească Ecolanima

S-a scris o nouă filă de istorie în Gordinești, la #DORfest! Nordul s-a sărbătorit 2 zile cu muzică, oameni cu spirit liber și tradiții.

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |O nouă minciună de la Publika TV despre David Davitean.Conferințe IPN [HD] | Veteranii de război condamnă acțiunile protestatrilor.
Conferințe IPN [HD] | Veterani și Pensionari ai MAI. Adresare către societate.Conferințe IPN [HD] |Modelul Estic și modelul Vestic pentru Moldova, dezbateri, ed. a 77-a.
Vezi toate
banner creditex