Iurie Chirinciuc a fost plasat sub control judiciar
Print Send by email
14:28, 14 Iul 2017

Fostul ministru al transporturilor și infrastructurii drumurilor, Iurie Chirinciuc, învinuit de trafic de influență și abuz de serviciu, a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Fostul ministru se declară nevinovat și spune că a ajuns pe banca acuzaților „pentru că așa a vrut cineva”, transmite IPN.

Iurie Chirinciuc a criticat jurnaliștii pentru modul în care a fost reflectată evoluția evenimentelor în dosarul său. El a comentat și imaginile filmate cu camera ascunsă, prezentate de Centrul Național Anticorupție, în care apare în biroul său primind o pungă despre care se crede că ar fi cu bani.

„Este strigător la cer, vai și amar de cei care au avut posibilitatea să urmărească acele cadre. Ați mușcat din mărul otrăvit. Ați luat momeala... Acel pachet sau acele poze pe care le-ați preluat de la CNA, și domnul procuror va atenționat din start că există prezumția nevinovăției, dar voi le-ați transmis și le-ați comentat așa cum ați vrut voi. Acele secvențe nu au nimic cu acest dosar. Eu mă aștept la o decizie prin care să fie declarat nevinovat. Eu nu mi-am recunoscut vina, dar am recunoscut că am construit drumuri, nu pentru mine, dar pentru cetățeni ”, a declarat Iurie Chirinciuc.

Procurorul care instrumentează cazul lui Iurie Chirinciuc a declarat că pe 2 august, Iurie Chirinciuc și-ar putea afla sentința, până atunci se va afla sub control judiciar.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Radiografia trimestrială a economiei moldoveneștiConferințe IPN [HD] | Judecători complici în atac raider
Conferințe IPN [HD] |Propunerile Diasporei pentru asigurarea dreptului la vot peste hotareConferințe IPN [HD] | Cetățenii comunei Băcioi, pedepsiți pentru votul lor liber exprimat
Vezi toate
banner creditex