Compania Fly One are trei aeronave cu vârsta de 24 de ani
Print Send by email
06:13, 14 Iul 2017

Flota companiei Fly One numără trei aparte de zbor, care au în medie vârsta de 24 de ani. Directorul Autorității Aeronautice Civile, Nicolae Buzu a declarat în plenul Parlamentului, ca urmare a unei solicitări din partea deputatei Inna Șupac privind activitatea companiei, că operatorul aerian a fost fondat în 2016, iar toate aeronavele corespund normelor de securitate, transmite IPN.

Întrebat de deputatul comunist dacă vârsta aeronavelor este sigură pentru zbor, în contextul incidentului legat de un zbor operat din Heraklion la Chișinău de către Fly One și care din cauza unor defecțiuni a ajuns cu întârziere la Chișinău, Nicolae Buzu a spus că nu contează vârsta aeronavei ci când este reparată aeronava și unde. Toate aeronavele companiei au obținut autorizații internaționale ce le permite să transporte pasageri, totodată operatorul a fost supus și unui audit internațional și toate rezultatele au demonstrat că Fly One corespunde cerințelor de transportare a pasagerilor din Europa și aeronavele corespund cerințelor.

Acesta a adăugat că problema Republicii Moldova nu sunt aeronavele cu vârsta pe care o au, dar numărul insuficient al acestora, iar defecțiunile la aparatele de zbor au loc în orice stat nu doar în Moldova. În această ordine de idei, Nicolae Buzu, a adăugat că Fly One a mai achiziționat o aeronavă cu vârsta de zece ani, iar la finele lunii curente aceasta va fi adusă în Moldova.

Despre mecanismele de responsabilizare a operatorilor aerieni, Nicolae Buzu a spus că pentru aceasta exista legislația recent aprobată menită să protejeze pasagerii, iar atunci când directorii companiilor aeriene se vor responsabiliza singuri pentru că vor fi nevoiți să întoarcă pasagerilor milioane de dolari pentru prejudicii.
 
O aeronavă a companiei Fly One care efectua cursa directă Heraklion-Chișinău, cu 170 de pasageri la bord, a făcut cale întoarsă duminică, 2 iulie, după decolarea de pe aeroportul internațional „Nikos Kazantzakis”, pe insula Creta. Un comunicat de presă al companiei preciza că toți pasagerii care se aflau la bordul navei erau în siguranță și le-a fost oferită cazare și hrană. Incidentul a avut loc din cauza unui semnal al sistemului de comandă al aeronavei, care a impus necesitatea unor verificări suplimentare.  


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Prezentarea rezultatelor consultării publice privind unirea R.M. cu RomâniaConferințe IPN [HD] | Dezbateri publice cu participarea candidaților la funcția de primar general
Conferințe IPN [HD] | Comerțul cu moldoveni pe plan internațional continuăConferințe IPN [HD] | Lansarea celei de-a V-a ediții a Săptămânii Globale de Acțiune pentru Educație
Vezi toate
banner ceu
banner creditex