Fostul deputat Iurie Bolboceanu riscă până la 20 de ani de închisoare
Print Send by email
17:13, 20 Mar 2017

Fostul deputat Iurie Bolboceanu riscă până la 20 de ani de închisoare pentru trădare de patrie și spionaj împotriva Republicii Moldova. Anunțul l-a făcut astăzi, 20 martie, în cadrul unui briefing de presă, de către procurorul Anatolie Pitel, transmite IPN.

Anatolie Pitel a spus că, timp de aproape un an și jumătate, Iurie Bolboceanu a furnizat informații de interes major despre Republica Moldova unui serviciu de spionaj străin. Potrivit procurorului, au fost acumulate probe suficiente care demonstrează comiterea infracțiunii de trădare de patrie de către Iurie Bolboceanu. „Au fost efectuate percheziții la domiciliului fostului demnitar, au fost ridicate un șir de acte probatorii, un telefon mobil destinat exclusiv comunicărilor dintre demnitar și agentul sub acoperire și mijloace bănești în sumă de 23 de mii de dolari”, a spus Pitel.

Procurorul Vitalie Busuioc a spus că urmărirea penală a început în octombrie anul trecut, fiind cercetate întâlnirile lui Iurie Bolboceanu cu ofițerul sub acoperire, angajat al unui serviciu de spionaj străin. Vitalie Busuioc a mai spus că fostul parlamentar era remunerat pentru informațiile furnizate la fiecare întâlnire.

Potrivit lui Alexandru Balan, directorul adjunct al Serviciului de Informații și Securitate, fostul deputat acumula informații de spionaj împotriva Republicii Moldova de la diferite persoane din diferite domenii. „Întâlnirile aveau loc o dată pe lună. Cei doi stabileau următoarea întrevedere în momentul întâlnirii. Informațiile erau transmite pe suport de hârtie, memorie usb sau un laptop secret”, a spus Alexandru Balan.

Iurie Bolboceanu a fost reținut vineri 17 martie, pentru 72 de ore. Duminică 19, martie, fostului deputat i-a fost înaintată învinuirea și urmează judecătoria Centru să decidă dacă va emite mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.


(1) comentarii
Vitaly
18:08, 20 Martie 2017

Se pare ca cineva se crede ca inca mai traieste in anii 90. Bun in loc de Caraibe patanul o sa stea linga nenea Platon si Filat.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |#Alături de refugiați #With refugeesConferințe IPN [HD] |Poziția PVP față de problemele actuale din viața publică a RM
Conferințe IPN [HD] | Investiții în pluralismul mediatic, studiuConferințe IPN [HD] | Radiografia trimestrială a economiei moldovenești
Vezi toate
banner creditex