Soluția identificată pentru vămuirea mașinilor cu numere transnistrene
Print Send by email
09:58, 16 Feb 2017

Cabinetul de miniștri a aprobat o decizie care vine se elimine impedimentele la plasarea în regim vamal de import a mijloacelor de transport cu plăci auto din regiunea transnistreană.

Astfel, mijloacele de transport vor putea fi vămuite fără prezentarea în original a actelor în baza cărora acestea au fost introduse în Republica Moldova. Pentru plasarea în regim de import va fi necesară completarea de către solicitant a declarației vamale și a unei declarații pe proprie răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate, transmite IPN.

Anterior, s-a decis că șoferii care au deținut până la 1 noiembrie 2016 mijloace de transport cu plăcuțe eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și în municipiul Bender le pot plasa în regim vamal de import, indiferent de termenul de exploatare. Șoferii au acuzat însă dificultăți, întrucât o parte din actele solicitate de autorități nu se mai păstrau în arhivele din stânga Nistrului. Soluția identificată a fost – completarea de către solicitant a declarației vamale și a unei declarații pe proprie răspundere privind veridicitatea informațiilor prezentate.

Potrivit informațiilor asiguratorilor licențiați din Republica Moldova, în anul 2016 deținătorii unităților de transport din regiunea transnistreană au procurat aproximativ 16 mii de polițe de asigurare de răspundere civilă auto, ceea ce denotă că acest număr de autoturisme circulă constant pe malul drept al Nistrului. Majoritatea dintre aceștia circulă în baza procurilor eliberate de așa-numitele structuri din stânga Nistrului.

De notat, începând cu 1 aprilie 2017, este interzisă circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu numere de înmatriculare în stânga Nistrului în cazul conducătorilor care dețin permis de conducere al Republicii Moldova și domiciliază în dreapta Nistrului. Timp de trei luni, în perioada 1 ianuarie-1aprilie, posesorii de automobile înmatriculate peste hotare sau în stânga Nistrului, indiferent de termenul de exploatare, le pot plasa sub regimul vamal de import cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2016.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Apă-Canal Chișinău

Administrația ACC va inspecta joi, 10 mai primul șantier de lucru privind reabilitarea a circa 190 km rețele de apeduct si 7 km de canalizare

Editura Cartier

Lansarea volumului Cioburi de oglindă, de Valentin Dulce, la Librăria din Centru

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Colaborarea Franța-Moldova: un patrimoniu comun, obiective comuneConferințe IPN [HD] | Strategia de transport - proces falimentat
Conferințe IPN [HD] |Monitorizarea prezenței concurenților electorali în știrile TVConferințe IPN [HD] | Autoritățile electorale refuză accesul la listele de subscripție a S. Radu
Vezi toate
banner eu
banner ceu
banner creditex