Conducerea de vârf a exprimat condoleanțe în legătură cu prăbușirea elicopterului SMURD
Print Send by email
17:54, 02 Iun 2016

Conducerea de vârf a țării a exprimat condoleanțe rudelor și familiilor membrilor echipajului SMURD, care și-au pierdut viața în această după-amiază, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în apropiere de localitatea Haragâș din Cantemir, transmite IPN. Toți cei patru membri ai echipajului – pilotul, copilotul, medicul și asistentul-medic – au decedat.

Președintele Nicolae Timofti și-a manifestat compasiunea în legătură cu accidentul aviatic produs în această după-amiază și a transmis condoleanțe familiei membrilor echipajului SMURD. „Este un moment trist pentru cetățenii de o parte și de alta a Prutului și pentru mine personal”, se arată într-o comunicat de presă al Președinției.

Și președintele Parlamentului Andrian Candu și-a exprimat condoleanțele. Într-o postare pe o rețea de socializare, acesta a scris că Republica Moldova este alături de România în aceste momente grele și că le mulțumește pentru suportul constant acordat în domeniul prestării serviciilor medicale de calitate.

„Medicii SMURD merită înalta considerațiune și respectul nostru pentru sacrificiile și dăruirea de care dau dovadă zi de zi! Trebuie să demonstrăm, mai mult ca oricând, solidaritate, competență, implicare și credință”, scrie Andrian Candu.

În cadrul unei discuții telefonice cu omologul său român Dacian Cioloș, premierul Pavel Filip a exprimat condoleanțe familiilor și apropiaților victimelor accidentului. Șeful Guvernului de la Chișinău l-a asigurat pe premierul de la București de tot sprijinul din partea autorităților Republicii Moldova pentru realizarea acțiunilor ce se impun în asemenea cazuri.

Totodată, prim-ministrul a dispus crearea unei comisii pentru a elucida cauzele prăbușirii elicopterului SMURD. Comisia urmează să întreprindă toate măsurile pentru investigarea și elucidarea cauzelor accidentului aviatic. Totodată, premierul a convocat la Guvern factorii responsabili pentru coordonarea acțiunilor de mai departe: investigarea cauzelor și stabilirea circumstanțelor accidentului.

În această după-amiază, în jurul orei 14.00, un elicopter SMURD a explodat în aer, iar ulterior s-a prăbușit în apropiere de localitatea Haragîș, din raionul Cantemir, la circa o sută de metri de la o pădure din zonă. Toți cei patru membri ai echipajului au decedat.

Ministerul Afacerilor Interne al României a declarat în cadrul unui briefing de presă că la bordul elicopterului se aflau pilotul, copilotul, medicul și asistentul medical.

„Aparatul e de tip EC135, număr de înmatriculare 347, fabricat în august 2014. Ultima inspecție a avut loc în februarie 2016. Pilotul avea experiență, cu 4.181 de ore de zbor, iar copilotul de 1.480 de ore. Medicul avea experiență de 5 ani pe elicopter, iar asistentul de 11 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI de la București, Monica Dajbog.

De asemenea, la București a fost luată decizia ca toate aeronavele 135 să rămână la sol.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex