Moldova va adera la Convenția privind elaborarea unei Farmacopei Europene
Print Send by email
17:40, 02 Iun 2016

Republica Moldova va adera la Convenția privind elaborarea unei Farmacopei Europene și la Protocolul acestei Convenții. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat de Parlament în două lecturi în cadrul ședinței de joi, 2 iunie, transmite IPN.

Viceministra sănătății Liliana Iașan a declarant că aderarea la Convenție va contribui la armonizarea legislației naționale în domeniul fabricării, distribuției și circulației medicamentelor la rigorile promovate de Consiliul Europei.

Totodată, aderarea la Convenție va facilita accesul producătorilor autohtoni pe piața farmaceutică europeană, iar standardele de calitate și siguranță, aliniate la standardele europene, vor asigura competitivitatea produselor farmaceutice din Republica Moldova.

Un reprezentant al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a R. Moldova va avea statut de membru al Farmacopei Europene și va participa activ la sesiunile de lucru ale acesteia.

Convenția privind elaborarea unei Farmacopei Europene a fost întocmită la Strasbourg în anul 1964 și a intrat în vigoare în 1974. Actualmente este ratificată de 37 de state membre ale Consiliului Europei. Republica Moldova va trebui să achite anual o cotizație de membru în sumă de peste cinci mii de euro.

Farmacopeea este un tratat care cuprinde datele oficiale privind descrierea și formulele de preparare a medicamentelor, precum și modul lor de conservare și de utilizare.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Apă-Canal Chișinău

Administrația ACC va inspecta joi, 10 mai primul șantier de lucru privind reabilitarea a circa 190 km rețele de apeduct si 7 km de canalizare

Editura Cartier

Lansarea volumului Cioburi de oglindă, de Valentin Dulce, la Librăria din Centru

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Strategia de transport - proces falimentatConferințe IPN [HD] |Monitorizarea prezenței concurenților electorali în știrile TV
Conferințe IPN [HD] | Autoritățile electorale refuză accesul la listele de subscripție a S. RaduConferințe IPN [HD] | Viitorul nu se obține prin indiferență, ci prin lupta politică
Vezi toate
banner eu
banner ceu
banner creditex