Serviciul Hidrometeorologic anunță risc de inundații locale
Print Send by email
14:33, 02 Iun 2016

Specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat au anunțat că precipitațiile puternice din ultima perioadă au contribuit semnificativ la creșterea nivelului de apă în lacuri și râuri. Totodată, și pentru zilele următoare sunt prognozate ploi, fapt ce va genera o creștere a nivelului apei cu 0,3-1,7 metri pe râurile mici. Pe alocuri sunt riscuri de formare a scurgerii intensive pe pantă și inundații locale.

Solicitat de IPN, șeful Centrului Prognoze Meteorologice, Ghennadii Roșca, a menționat că gradul de precipitații, care au căzut în ultimul timp, este specific acestei perioade a anului. Potrivit lui, anul trecut această perioadă s-a caracterizat prin precipitații reduse, fiind înregistrată secetă.

Pentru astăzi, 2 iunie, meteorologii prognozează vreme instabilă cu precipitații de scurtă durată cu grindină măruntă și averse puternice. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că maxima zilei de astăzi va fi de +23 de grade Celsius în sudul țării.

Pentru următoarele zile, sunt prognozate ploi însoțite de descărcări electrice și temperaturi situate între +20 și +25 de grade Celsius ziua, și +12 și+16 pe parcursul nopții. Duminică vremea se va încălzi până la +28 de grade Celsius.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex