Ministrul Mediului anunță schimbări
Print Send by email
05:44, 01 Iun 2016

În decurs de cinci ani, toți locuitorii satelor vor achita, la fel ca și locuitorii orașelor, taxe pentru evacuarea deșeurilor. Anunțul a fost făcut de către ministrul mediului, Valeriu Munteanu, în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

Valeriu Munteanu a comunicat că este în proces de organizare o întreprindere de salubrizare la nivel național, iar oamenii vor trebui să semneze contracte cu această întreprindere. „Oamenii nu vor mai putea să arunce gunoiul pe unde nimerește. Vor fi obligați să semneze contracte cu întreprinderea respectivă. Dacă nu vor avea astfel de contracte, înseamnă că aruncă gunoiul în locuri interzise și vor fi amendați, că doar nu-l mănâncă”, a spus ministrul.

Valeriu Munteanu este conștient că ideea va întâmpina rezistență în special din partea locuitorilor de la sate, dar crede că pe parcursul timpului lucrurile se vor rezolva. „Este vorba și de mentalitatea oamenilor. Majoritatea celor de la sate nici de cum nu acceptă sistemul de canalizare, spun că nu vor să aibă veceul în casă, dar îl țin afară, în apropiere de fântâna din care beau apă. A fost și cu energia electrică, când mulți nu voiau să achite, dar până la urmă s-au obișnuit”, a precizat Munteanu.

Ministrul mediului a mai comunicat că peste șase luni va fi interzis exportul de lemn din Republica Moldova și vor fi reglementate strict extragerile de resurse naturale: „Resursele naturale sunt extrem de limitate și în scurt timp ar putea să dispară prundișul și unele categorii de nisipuri. Extragerea acestor materiale din râurile Nistru și Prut este interzisă. Din Republica Moldova se exportă masiv lemn. Și aceasta în condițiile când doar 12 la sută din suprafața țării noastre este împădurită, în timp ce în țările europene pădurile reprezintă cel puțin 30 la sută din suprafață”.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex