Corina Fusu: Regulile pentru susținerea examenelor de Bacalaureat vor fi menținute
Print Send by email
05:34, 01 Iun 2016

Ministerul Educației nu va renunța la supravegherea video a desfășurării examenului de Bacalaureat. Anunțul a fost făcut de către ministra Educației, Corina Fusu, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

„Această practică există și în statele europene. Și la noi supraveghere video există în magazine, instituții publice sau private, pe stradă. Practica a arătat că după ce a fost depășită frica de camerele de supraveghere, media la BAC a crescut, dar a crescut și numărul a celor care au trecut examenul”, a precizat Fusu.

Corina Fusu spune că cei care vor fi depistați că încalcă regulile de susținere a examenelor vor fi eliminați, iar înregistrările video vor fi păstrate pentru eventuale procese de judecată. „Au fost diferite cazuri de fraudare a examenului de BAC. Am fost acționați și în instanța de judecată. Înregistrările video reprezintă principala probă. Dar condițiile vor rămâne aceleași. Cei care vor încerca să fraudeze examenul, vor fi eliminați de la toate probele și vor putea susține examenul abia peste un an”, a spus ministra.

Corina Fusu a mai comunicat că inovația acestui an este că absolvenții care vor prezenta acte confirmatoare privind cunoașterea limbilor străine vor fi eliberați de susținerea probei respective. 


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

TIM, ADEPT, CRJM, IDIS

Lansarea studiului „Capturarea statului: cazul Republicii Moldova”, Comunicat RO/EN

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | AO ,,Protecția Consumatorului" cere încetarea competențelor Guvernului.Conferințe IPN [HD] | Ziua  Internațională pentru susținerea victimelor torturii.
Conferințe IPN [HD] |CJI: Raport manipulare informațională. (1 aprilie 2017 - 1 iunie 2017).Conferințe IPN [HD] | A.O. "Urban Consulting".  Pretinsele ,,datorii istorice" la energia termică.
Vezi toate
banner creditex