Noi voluntari ai Corpului Păcii au ajuns la Chișinău
Print Send by email
09:03, 05 Iun 2014

73 de voluntari ai Corpului Păcii au venit la Chișinău. Voluntarii vor urma 10 săptămâni de cursuri intensive de limbă română sau limbă rusă. Totodată, vor studia tradițiile și cultura Republicii Moldova, pentru a se putea integra mai bine. După finalizarea acestui curs, voluntarii vor lucra în școli, primării, centre comunitare și incubatoare de afaceri din țară, anunță un comunicat de presă al Ambasadei SUA la Chișinău.

Contactată de IPN, Liuba Chitaev, asistent administrativ la Corpul Păcii, a spus că, după 10 săptămâni de curs, voluntarii vor locui împreună cu familii din Moldova. Corpul Păcii va acoperi cheltuielile minime ale voluntarilor și va supraveghea șederea lor în Moldova.

Potrivit unei broșuri a Corpului Păcii, organizația guvernamentală promovează pacea și prietenia poporului american, prin repartizarea voluntarilor în țările care necesită ajutor. Până în prezent, voluntarii Corpului Păcii și-au făcut serviciul în 139 de țări ale lumii, pentru a îmbunătăți serviciile în agricultură, business, dezvoltarea comunității, învățământ, mediu și tineret.

Acest grup de voluntari este al 29-lea în Republica Moldova. În lume, Corpul Păcii activează din 1961 și este cea mai mare organizație guvernamentală de voluntariat.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Creșterea încrederii între profesorii de pe ambele maluri ale NistruluiConferințe IPN [HD] | Ultimele noutăți privind Marea Adunare Centenară, din 25 martie 2018
Conferințe IPN [HD] | Radiografierea situației privind subiectul Unirii  RM cu RomâniaConferințe IPN [HD] | Evoluțiile și Preferințele privind Mass Media din RM, sondaj
Vezi toate
banner ceu
banner creditex