Întreprinderea „Metalferos” este condusă din umbră, acuzații
Print Send by email
17:30, 14 Ian 2014

Directorul unei întreprinderi specializată în colectarea, păstrarea și comercializarea deșeurilor de metal, Valentin Eșanu, susține că întreprinderea de stat „Metalferos” este condusă din umbră de către Veaceslav Andronache, o rudă a prim-vicepreședintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, Valentin Eșanu a spus că Veaceslav Andronache, deși nu figurează ca angajat al întreprinderii, este cel care decide care dintre firmele de colectare a metalului uzat au voie să activeze, ce cantități de metal uzat să colecteze și la ce preț. Totodată, niciun act oficial eliberat de „Metalferos” nu conține semnătura acestuia, documentele fiind semnate de către directorul întreprinderii, la indicația lui Veaceslav Andronache.

„Fără indicațiile acestuia nu se semnează niciun act. Andronache stabilește în cadrul unor discuții private cum să activeze întreprinderea. El organizează toate schemele de spălare de bani începând cu anul 2009. El decide cine din agenții economici trebuie să fie supuși controalelor fiscale și cui trebuie să-i fie retrasă licența de activitate”, a acuzat antreprenorul. Acesta spune că cei de la guvernare cunosc situația, dar nu vor să recunoască public.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex