Balcoanele descoperite rămân a fi un pericol pentru copii. O fetiţă a căzut de la etajul 5

O fetiţă de patru ani, din Căuşeni, rămasă de una singură în casă, cu uşa de la locuinţă blocată pe interior, a căzut de la balconul etajului cinci. Vicedirectorul interimar al spitalului raional, Vasile Ochioşanu, a declarat că fetiţa a fost spitalizată cu fractură a piciorului, comoţie cerebrală şi multiple contuzii. În următoarele câteva săptămâni va rămâne internată în secţia neurologie.

Uşa de la apartament s-a închis şi s-a blocat pe interior în momentul în care mama fetiţei a ieşit pe hol. Rămasă singură în apartament, fetiţa a ieşit la balconul descoperit şi a căzut în gol. Circumstanţele sunt cercetate. Copacii din faţa balconului i-au atenuat căderea, dar copilul a suferi răni grave.

Potrivit ofiţerului de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Lilian Puşcaşu, cel puţin o dată în lună, salvatorii sunt alertaţi despre cazuri de blocare în case sau apartamente a copiilor. Cel mai des rămân blocaţi copii de la doi la cinci ani. Aceştia închid uşile în timpul jocului şi nu le mai pot deschide sau uşile se închid din cauza curenţilor de aer şi se blochează pe interior.

Liliana Puşcaşu a atenţionat părinţii şi persoanele care au în grijă minori să nu lase copiii nesupravegheaţi în casă, deoarece îşi expun astfel copiii  unor situaţii periculoase pentru sănătate şi viaţă.

De la început anului, au avut loc 13 cazuri de salvare a copiilor rămaşi blocaţi în locuinţe.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.