Festivalul „Gustar” începe azi la Orheiul Vechi

Print Send by email
05:09, 19 Aug 2017

Festivalul „Gustar” începe azi la Orheiul Vechi

Festivalul Internațional „Gustar”, revine la locația sa de origine, la rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi. Organizatorii spun că astăzi, 19 august, și mâine, 20 august „vom celebra Vara, Viața și Belșugul pământurilor noastre, dansând pe ritmurile incendiare ale melodiilor etno”, iar participanții vor avea parte de muzică bună, expoziții, târguri și multă socializare, transmite IPN.

Programul evenimentului va începe încă din seara de 18 august, cînd pe scena mică la intrarea în camping au evoluat Mark Stam, 7 Klase și DJ Andrei Suruceanu.

Pe 19 august, începând cu ora 07:30 până la 20.00 în zona de sport și jocuri, doritorii por putea participa la o sesiune de yoga pe vârful stâncii, să joace twister, frisbee, fotbal, să urce pe un perete de alpinism. Pe parcursul zilei, se vor organiza mai multe drumeții pentru copii.

De la ora 11.00 până la 17.00, pe scena „Moldova de oriunde” vor urca reprezentanții diasporei care vor prezenta țările lor de destinație. Începând cu ora 11.30, în Zona Familiei vor avea loc o serie de master-class-uri pentru copii și maturi. Aceștia vor învăța cum să confecționeze pălării, să facă compoziții din gips, să împletească coronițe etc.

În zona de excursii istorice, începând cu ora 13.00 se vor organiza excursii pe urmele geto-dacilor (în limba română și engleză)și sesiuni de tir cu arcuri pentru toți doritorii. De dimineață și până seara târziu, pe teritoriul festivalului va putea fi vizitat planetariul, caruselul, târgul de artizanat și expoziția de obiecte unice din lut.

De la ora 17.35, pe scena principală vor încinge atmosfera The B-Groove (Moldova), Via Dacă (Moldova), Freedom Boombox (SUA), Gândul Mâței (Moldova), Koza Mostra (Grecia) și N.O.H.A. (Cehia/SUA). Începând cu 23.30, în zona de camping va fi noaptea acustică, cu Laurențiu Coțaga și Xenia Chitoroagă, iar de la 00-00 lecții și observarea cerului înstelat, a lunii și planetelor prin telescop.

În a doua zi de festival, programul va continua începând cu ora 08.00. De la ora 11.00 în Zona „Moldova de oriunde”, teatrul-Studio de Improvizație ZAO va face cunoștință spectatorilor cu un teatru „neobișnuit”. După care se vor desfășura lecții de orientare sportivă. De la 14.00 va avea loc master-class-ul „Hai, Moldova”: de confecționare a genților eco din maiouri și reciclare a obiectelor de unică folosință. Master-class-uri pentru copii și maturi în Zona Familiei vor începe de la ora 11.00.

Sfârșitul festivalului va culmina cu un concert pe scena principală care va începe de la ora 15.20. Aici vor evolua: Karafizi & The Roof (Moldova), Freedom Boombox (SUA), The Motans (Moldova), Spitalul de Urgență (România), Zdob și Zdub (Moldova), Lou Bega (Germania).

Biletele costă 150 de lei și pot fi procurate online și în rețeaua de magazine Top Shop.

05:09, 19 Aug 2017
Festivalul „Gustar” începe azi la Orheiul Vechi
Festivalul Internațional „Gustar”, revine la locația sa de origine, la rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi. Organizatorii spun că astăzi, 19 august, și mâine, 20 august „vom celebra Vara, Viața și Belșugul…
05:09, 19 Aug 2017

Alte știri

19 August 2017
RSS
SUA contribuie la conservarea patrimoniului cultural al Moldovei
free
A cincea ediție a Festivalului Național al Strugurelui va avea loc la Cimișlia
Ortodocșii de calendar vechi prăznuiesc Schimbarea la Față a Mântuitorului
free
18 August 2017
Caiete de la 80 de bani și ghiozdane de peste o mie de lei la târgul școlar de la Moldexpo
free
Sentința în dosarul ex-viceministrului Triboi va fi pronunțată pe 22 august
Diplomația în dialog cu diaspora
free
Alexandru Fleaș: În educație schimbarea e posibilă doar cu mobilizarea tuturor eforturilor
free
Zilele Diasporei au adunat la Guvern moldovenii reveniți acasă
free
Cod galben de secetă hidrologică
Infecții extreme de contagioase depistate pe teritoriul țării
free
A fost semnat Decretul de promulgare a Legii cu privire la biblioteci
Reacția Comitetului Național Olimpic la acuzațiile lui Fiodor Ghelici
free
De astăzi coletele internaționale vor putea fi ridicate de la oficiul poștal din sector
Companiile care fac achiziții în sănătate solicită diminuarea cuantumului penalităților
17 August 2017
SMURD Moldova va oferii lecții de acordare a primului ajutor calificat în caz de înec Președintele Comitetului Național Olimpic, acuzat de furt al mijloacelor destinate sportivilor
free
Crește numărul de cazuri de boli diareice acute și intoxicații alimentare
free
16 August 2017
Pensii în avans în stânga Nistrului
free
Ședința de judecată în dosarul primarului Chirtoacă, amânată
Igor Meriacre: Statul crește o nouă generație de beneficiari dependenți de prestațiile sociale
free

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Transparency International Moldova

Notă de poziție: Noile modificări la Legea cetățeniei Republicii Moldova - un risc de legalizare a mijloacelor financiare de origine frauduloasă

DORfest.md

DORfest: 2 zile de celebrare a Spiritului și Tradițiilor strămoșești

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Președintele  CNO este învinuit de spălare de mijloace financiare bugetare.Conferințe IPN [HD] | Rezultatele lotului național la Campionatului Mondial de Muaythai.
Conferințe IPN [HD] | UNIREA - ODIP. Bilanțul Caravanei Unirii.Conferințe IPN [HD] |Implicarea copiilor în munci - normalitate sau exploatare prin muncă?
Vezi toate
banner creditex