Mesaj pentru șoferi: „Nu te lăsa condus de alcool! Cineva drag te așteaptă acasă”

Print Send by email
13:17, 20 Ian 2017

Mesaj pentru șoferi: „Nu te lăsa condus de alcool! Cineva drag te așteaptă acasă”

Inspectorii de patrulare le vor oferi șoferilor trași pe dreapta pliante cu informații despre pericolele consumului de alcool și îi vor îndemna să nu urce niciodată băuți la volan. Campania „Nu te lăsa condus de alcool! Cineva drag te așteaptă acasă” este inițiată de Ministerul Justiției, în comun cu Inspectoratul Național de Probațiune și Inspectoratul Național de Patrulare din cadrul Inspectoratului General al Poliției, transmite IPN.

Prezent la evenimentul de lansare a campaniei, viceministrul justiției, Anatolie Munteanu, a reamintit că amenzile administrative pentru conducătorii prinși în stare de ebrietate ajung până la 25 de mii de lei, iar cele penale – la 67,5 mii. Campania lansată are menirea să pună accentul pe prevenție, pe conștientizarea pericolului consumului de alcool de către conducătorii auto.

Potrivit datelor Inspectoratul Național de Patrulare, în anul 2016 au fost înregistrate 5710 cazuri de conducere a automobilului în stare de ebrietate, fiind aplicate 1945 de pedepse contravenționale și 3765 de pedepse penale.

Datele Serviciului de Probațiune arată că peste 4600 de șoferi au fost privați de dreptul de a conduce un mijloc de transport, iar în fiecare al patrulea caz motivul a fost urcarea la volan în stare de ebrietate.

Campania „Nu te lăsa condus de alcool, cineva drag te așteaptă acasă” este sprijinit logistic și financiar de către Uniunea Europeană.
 

13:17, 20 Ian 2017

Alte știri

02 Iunie 2016
RSS
Salariile unor categorii de arhiviști vor fi majorate cu 20% Conducerea de vârf a exprimat condoleanțe în legătură cu prăbușirea elicopterului SMURD
free
Moldova va adera la Convenția privind elaborarea unei Farmacopei Europene
free
Persoanele care aruncă deșeuri din automobil vor fi sancționate
Ceilalți trei membri ai echipajului SMURD au fost găsiți decedați
free
O persoană a murit, iar altele trei au dispărut după ce un elicopter SMURD s-a prăbușit
free
Serviciul Hidrometeorologic anunță risc de inundații locale
free
Participanții formatului 5+2, îndemnați să examineze respectarea drepturilor în stânga Nistrului
free
Agenția turcească TIKA va renova Centrul de Reabilitare al Institutului Mamei și Copilului
free
Fără vize în Indonezia
free
Specialiștii atenționează că plasele contra insectelor reprezintă un pericol pentru copii
free
01 Iunie 2016
Biroul de Migrație: Numărul solicitărilor de azil s-a dublat Ziua ocrotirii copilului, marcată printr-un program de activități în centrul capitalei
free
Compensații pentru victimele represiunilor politice Asociația „Fumătorii responsabili”: Noua lege privind controlul tutunului este imperfectă
Noaptea trecută, la Chișinău, a căzut norma lunară de precipitații
free
Nicolae Timofti: Copiii reprezintă cel mai mare capital pe care poate să-l aibă un popor
free
Ministrul Mediului anunță schimbări
free
Corina Fusu: Regulile pentru susținerea examenelor de Bacalaureat vor fi menținute
free
31 Mai 2016
Acțiune de sensibilizare organizată de studenții de la USMF
free

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Consiliul de Presă

Consiliul de Presă: antrenarea în campanii de discreditare compromite atât reputația jurnaliștilor, cât și încrederea publicului în mass-media

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Asociația de Dezv. a Turismului din RM. Clustere agroturistice în Moldova.Conferințe IPN [HD] | Vlad Bilețchi. Concluziile primei ședințe de judecată.
Conferințe IPN [HD] |   Federația Sindicală a EȘ.Revendicări înaintate Guvernului RM.Conferințe IPN [HD] | PPPDA. Reacția organizației teritoriale Orhei a PPPDA.
Vezi toate
banner ceu
banner creditex