Recomandări pe timp de caniculă

Print Send by email
16:09, 28 Iun 2017

Recomandări pe timp de caniculă

Pentru a preveni acutizarea maladiilor cronice, dar și pentru a evita insolațiile și alte efecte negative ale caniculei, Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău recomandă populației să limiteze durata plimbărilor între orele 10.00 și 18.00, să consume cât mai multă apă, dar și să poarte haine din fibre naturale și deschise la culoare, transmite IPN.

Adulții sunt atenționați să supravegheze în continuu copiii și niciodată să nu-i lase închiși în automobile, nici când cred că vor lipsi puțin timp.

O recomandare pe vreme caniculară este să se renunțe la consumul băuturilor alcoolice, inclusiv a berii, dar și a băuturilor cu cofeină. E necesar să se limiteze utilizarea aparatelor electrocasnice și a luminii artificiale.

Angajatorilor li se recomandă să le ofere angajaților 1-2,5 litri de apă pentru fiecare și să le asigure pauze de 2-6 ore când temperaturile în mediul ocupațional nu pot fi reduse până la cele confortabile. Dacă temperaturile depășesc 28 de grade Celsius, activitatea este interzisă, cu excepția serviciilor de urgență.

Centrul de Sănătate Publică vine cu recomandări și pentru administrația publică locală. Sugestia este să instaleze puncte de distribuire gratuită a apei potabile și de acordare a primului ajutor în locurile publice aglomerate. Temporar se va interzice organizarea oricăror activități sub cerul liber între orele 10.00 și 18.00.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de caniculă valabil până la data de 1 iulie. În această perioadă maximele termice vor urca până la +37 de grade Celsius. 

16:09, 28 Iun 2017
Techcity – o aplicație destinată inginerilor și arhitecților
Două companii – „SLAVA-GPS” SRL și AO „COM-ETA” – au elaborat conceptul unei aplicații destinate inginerilor și arhitecților. Potrivit autorilor, „Techcity” este menită să ușureze munca inginerilor și arhitecților, dar…
12:56, 28 Iun 2017
Recomandări pe timp de caniculă
Pentru a preveni acutizarea maladiilor cronice, dar și pentru a evita insolațiile și alte efecte negative ale caniculei, Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău recomandă populației să limiteze durata…
16:09, 28 Iun 2017
Droguri în vânzare, depistate într-o farmacie din Ungheni
Administratorul unei farmacii din orașul Ungheni a fost reținut, fiind suspectat de comercializarea ilegală a drogurilor. În cadrul achizițiilor de control și perchezițiilor efectuate la locul de muncă și la…
16:45, 28 Iun 2017

Alte știri

28 Iunie 2017
RSS
Peste 25 de mii de oameni necesită îngrijiri paliative în Moldova
free
Droguri în vânzare, depistate într-o farmacie din Ungheni
Cei 25 de ani de relații moldo-germane vor fi marcați prin Concertul de vară
free
ODIP: 28 iunie e ziua care a îngenunchiat națiunea română, e timpul să ne ridicăm
free
Techcity – o aplicație destinată inginerilor și arhitecților
free
Șoferii implicați în accidente sunt supuși și testului pentru consumul de droguri
free
27 Iunie 2017
O treime din decesele din spitale pot fi evitate. Autoritățile inițiază reforma sistemului Diaspora Culturală a donat două mii de euro pentru „Bach la Casa de Cultură”
free
Judecător reținut pentru îmbogățire ilicită Bancnotele de 1 leu vor fi scoase treptat din circulație
„Urmașii lui Ștefan” lansează oferta pentru Young Leadership Summer School
free
Prețuri mai mici la carburanți
Salvatorii instalează puncte de reabilitare anticaniculă
free
Concert în aer liber organizat de Ambasada Germaniei la Chișinău
free
Examenul de bacalaureat a fost promovat de 58% dintre candidați Activitatea din stânga Nistrului de după 1992 va fi considerată necontributivă
26 Iunie 2017
Fost viceministrul de interne, în arest Începe concursul pentru decernarea Premiului Național – 2017
Cantitățile de bunuri care pot fi introduse și scoase din țară
free
Doi frați au fost bătuți de un primar și un asistent parental, „Voința Poporului”
free

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |AO ,,UNIREA - ODIP".77 de ani de ocupație sovietică.Conferințe IPN [HD] |  Soft de unicat comun pentru ingineri, arhitecți, diplomați și cetățeni.
Conferințe IPN [HD] | Lansarea proiectului de tineret ,,Young Leadership Summer School".Conferințe IPN [HD] |  PVP. Tratamentul degradant și inuman în Moldova.
Vezi toate
banner creditex