Indemnizațiile adresate familiilor cu copii vor putea fi solicitate și în mod electronic

Print Send by email
09:01, 27 Oct 2016

Indemnizațiile adresate familiilor cu copii vor putea fi solicitate și în mod electronic

Cererile pentru stabilirea indemnizațiilor adresate familiilor cu copii vor putea fi depuse nu doar la Casa Teritorială de Asigurări Sociale (CNAS) sau prin intermediul reprezentantului Primăriei, dar și în mod electronic, accesând serviciul ,,e-Cerere Indemnizații Familiilor cu Copii”. Miercuri, 26 octombrie, Guvernul a aprobat modificări în acest sens în regulamentul care prevede modul de stabilire și plată a indemnizațiilor, transmite IPN.

Serviciul ,,e-Cerere Indemnizații Familiilor cu Copii” este disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice (www.servicii.gov.md) sau pe pagina web a Casei Naționale de Asigurări Sociale (www.cnas.md). 

Cererile electronice pot fi completate pentru a solicita indemnizația unică la nașterea copilului, indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani pentru persoane asigurate și, respectiv, până la un an și jumătate pentru persoane neasigurate.

Pentru fiecare tip de indemnizație cererea electronică se completează separat. Solicitantul trebuie să introducă IDNP-ul personal și pe cel al copilului. Cererea se acceptă numai în cazul în care solicitantul și copilul sunt înregistrați în Registrul de stat al populației și se confirmă relația de rudenie între ei. De notat, cererea unică la nașterea copilului se depune de către mamă, iar în cazul decesului mamei, de reprezentantul legal.

Potrivit autorilor de proiect, la depunerea cererii în format electronic dispare necesitatea privind colectarea actelor solicitate la stabilirea indemnizațiilor, toate datele fiind preluate din registrele de stat, în scopul optimizării timpului de deservire.

09:01, 27 Oct 2016

Alte știri

02 Iunie 2016
RSS
Salariile unor categorii de arhiviști vor fi majorate cu 20% Conducerea de vârf a exprimat condoleanțe în legătură cu prăbușirea elicopterului SMURD
free
Moldova va adera la Convenția privind elaborarea unei Farmacopei Europene
free
Persoanele care aruncă deșeuri din automobil vor fi sancționate
Ceilalți trei membri ai echipajului SMURD au fost găsiți decedați
free
O persoană a murit, iar altele trei au dispărut după ce un elicopter SMURD s-a prăbușit
free
Serviciul Hidrometeorologic anunță risc de inundații locale
free
Participanții formatului 5+2, îndemnați să examineze respectarea drepturilor în stânga Nistrului
free
Agenția turcească TIKA va renova Centrul de Reabilitare al Institutului Mamei și Copilului
free
Fără vize în Indonezia
free
Specialiștii atenționează că plasele contra insectelor reprezintă un pericol pentru copii
free
01 Iunie 2016
Biroul de Migrație: Numărul solicitărilor de azil s-a dublat Ziua ocrotirii copilului, marcată printr-un program de activități în centrul capitalei
free
Compensații pentru victimele represiunilor politice Asociația „Fumătorii responsabili”: Noua lege privind controlul tutunului este imperfectă
Noaptea trecută, la Chișinău, a căzut norma lunară de precipitații
free
Nicolae Timofti: Copiii reprezintă cel mai mare capital pe care poate să-l aibă un popor
free
Ministrul Mediului anunță schimbări
free
Corina Fusu: Regulile pentru susținerea examenelor de Bacalaureat vor fi menținute
free
31 Mai 2016
Acțiune de sensibilizare organizată de studenții de la USMF
free