Discursul lui Pavel Filip la ONU a fost unul ferm și convingător, opinii

Print Send by email
02:15, 23 Sep 2017

Discursul lui Pavel Filip la ONU a fost unul ferm și convingător, opinii

Discursul premierului Pavel Filip rostit la Adunarea Organizației Națiunilor Unite care a avut loc zilele trecute la New York și în care a solicitat retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova a fost unul ferm și convingător. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Jurnalistul Constantin Olteanu consideră că această solicitare de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul regiunii transnistrene a răsunat și anterior, doar că fiind rostită în cadrul Organizației Națiunilor Unite sună mult mai ferm, mai categoric. „Discursul premierului constituie continuarea acelei hotărâri din vară cu privire la retragerea armatei ruse. A vorbi la New York înseamnă a avea o poziție categorică, pe termen lung și care cere finalitate”, a spus jurnalistul.

Directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf, a spus că a mai văzut și altădată solicitări de retragere a trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, dar nu cu cuvântul fermitate pus în față. „Mai rar observi în pozițiile Guvernului Republicii Moldova pe plan internațional, în raport cu puterea regională cum este Federația Rusă și în contextul în care ne aflăm, un cuvânt rostit cu atâta fermitate. Este important că voința politică aici este exprimată foarte clar. Nu există dubii față de aceea care este intenția și scopul Guvernului”, a spus Sergiu Ostaf.

Vineri, 22 septembrie, prim-ministrul Pavel Filip a făcut apel la delegațiile statelor participante la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale ONU să susțină solicitarea Republicii Moldova de a introduce pe agenda sesiunii un punct ce vizează retragerea forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova.

02:15, 23 Sep 2017

Alte știri

19 September 2017
RSS
Deputații PL, la Curtea Constituțională CEC cere Inspectoratului Fiscal să verifice proveniența donațiilor primite de către PDM
Andrian Candu: S-ar putea ca Armata să nu-l recunoască în curând pe domnul președinte
free
Socialiștii anunță manifestații pentru 24 septembrie
Parlamentul se convoacă în ședință specială Igor Dodon refuză repetat candidatura lui Eugen Sturza
free
PPPDA propune reducerea cotei TVA pe mai multe domenii Premierul Pavel Filip va participa la Adunarea Generală ONU
free
Peste 155 de mii de alegători fără reședință riscă să nu poată vota, Promo-LEX
free
Societatea civilă cere măsuri de răspuns la acțiunile trupelor ruse (GOTR)
Guvernul sesizează Curtea Constituțională privind procedura de numire a miniștrilor
free
Ucraina a sfidat dreptul minorității românești prin interzicerea predării în limba română, opinie
18 September 2017
Igor Boțan: Lista de revendicări ale protestatarilor conține un element nou Declarație comună a trei state pentru regândirea Parteneriatului Estic
free
PAS și PPPDA solicită o oră de emisie pe săptămână la Moldova 1
free
PDM cere investigarea incidentului de la protestul de duminică
free
Protestatarii au cerut interzicerea deplasării în spațiul UE a lui Igor Dodon și Vlad Plahotniuc
free
16 September 2017
Nicolae Negru: Promovarea lui Eugen Sturza a fost importantă pentru PPEM
free
15 September 2017
PPPDA susține că activiștii formațiunii sunt persecutați Nou copreședinte CUC din partea Rusiei

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Obștească Ecolanima

S-a scris o nouă filă de istorie în Gordinești, la #DORfest! Nordul s-a sărbătorit 2 zile cu muzică, oameni cu spirit liber și tradiții.

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | IDOM. O nouă victimă de maltratare într-un spital psihiatric.Conferințe IPN [HD] | ONG-uri: Cerem eliberarea lui Alexei Alexeev!
Conferințe IPN [HD] | Mamei i se propune să vândă ficatul fiului.Conferințe IPN [HD] |Festivalul Internațional de Filme Documentare MOLDOX.
Vezi toate
banner creditex