PSRM convoacă Consiliul Republican

Partidul Socialiștilor convoacă vineri, 7 iunie, ședința Consiliului Republican pentru discuții finale și deciziile care se impun cu privire la situația politică. Decizia a fost anunțată după ședința Comitetului Executiv Politic al PSRM care s-a convocat astăzi, 6 iunie, ca urmare a anunțului Partidului Acțiune și Solidaritate, care s-a declarat dispus să susțină un candidat socialist în funcția de președinte al Parlamentului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al PSRM, ca rezultat al discuțiilor purtate s-a stabilit că formațiunea va continua dialogul și va insista pe pozițiile expuse în decizia Consiliului Republican din 12 aprilie. Este vorba despre pachetul de legi pentru adoptare în mod prioritar, inclusiv cele de ordin social, economic, dar și celor de domeniul relațiilor interetnice, consolidarea instituțiilor statului.

Socialiștii insistă pe revenirea la împuternicirile președintelui țării care au fost în vigoare până pe 1 octombrie 2016, partajarea responsabilității în procesul de guvernare, precum și votarea în calitate de președinte al Parlamentului pe lidera PSRM. De asemenea, socialiștii insistă pe domeniile politicii externe, ordinii publice și apărării în Guvern, inclusiv ministerele de resort, dar și domeniul reintegrării țării, inclusiv funcțiile respective din cadrul Guvernului.

Partidul Socialiștilor mai anunță că „în scopul pregătirii informației complexe necesare pentru aprobarea deciziilor finale la Consiliul Republican, astăzi, pe parcursul zilei, va delega reprezentanți pentru a afla detalii despre propunerile anunțate anterior de către Partidul Democrat în vederea depășirii crizei politice”.

Ședința Consiliului Republican este programată pentru vineri, ora 15.00.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.