Pavel Filip pledează pentru intensificarea dialogului politic cu UE și reluarea asistenței financiare, la Bruxelles
Print Send by email
06:02, 15 Mai 2019

„Expertiza și susținerea UE constituie ingredientele cheie pentru a reuși transformarea Republicii Moldova și apropierea de UE”. Despre aceasta a vorbit premierul Pavel Filip, la Bruxelles, în cadrul unei întrevederi cu Johannes Hahn, comisarul pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere. În context, prim-ministrul a pledat pentru consolidarea dialogului politic, intensificarea cooperării la nivel de experți, precum și pentru reluarea asistenței financiare, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit lui Pavel Filip, modernizarea țării și implementarea agendei de asociere sunt proiecțiunile strategice pentru Republica Moldova. El și-a exprimat speranța că următorul Guvern va rămâne angajat plenar în procesul dat.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre situația post-electorală din țară, precum și stadiul actual al relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, inclusiv dialogul politic și cooperarea pentru dezvoltare. De asemenea, ei au făcut un schimb de opinii despre reformele promovate de autoritățile Republicii Moldova și nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex