Răspunsul PSRM la invitația lansată de Blocul ACUM

Partidul Socialiștilor reiterează că este disponibil să formeze grupuri de lucru pentru a discuta formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părți. „Însă acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la ACUM de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul republican al PSRM, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare și evitării declanșării alegerilor parlamentare anticipate”, menționează secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, citat de IPN.

Într-o postare pe Facebook, Ion Ceban precizează că formațiunea remarcă tonalitatea mai puțin categorică a mesajelor celor de la ACUM, ceea ce ar putea crea pe viitor premise de discuții pe marginea depășirii crizei politice create. Însă, PSRM „constată cu regret că PAS și PPPDA încă nu sunt disponibili pentru a avea negocieri serioase privind propunerile PSRM aprobate la ultima ședință a Consiliului republican”.

Potrivit lui, Partidul Socialiștilor a stabilit clar și a anunțat public acele condiții de la care partidul este disponibil să înceapă negocierile privitor la crearea coaliției de guvernare și a unui guvern de coaliție funcțional format din reprezentanții ambelor părți. „Chemarea de astăzi a celor de la ACUM nu aduce claritate referitor la acceptare sau neacceptarea propunerilor noastre de a forma o coaliție funcțională”, susține Ion Ceban.

În același context, formațiunea își exprimă îngrijorarea în legătură cu „unele acțiuni și activități cu tentă unionistă din ultimele zile, la care activ participă conducerea blocului ACUM și care categoric nu pot fi acceptate de socialiști ca element al următoarei guvernări”.

Blocul ACUM a invitat marți, 23 aprilie, repetat reprezentanții Partidului Socialiștilor la ședința grupului de lucru. Reprezentanții grupului de lucru ai Blocului ACUM sunt disponibili să se întâlnească cu deputații fracțiunii PSRM pe data de 24 aprilie, ora 11.00, în sediul Parlamentului Republicii Moldova, bir. 301, „pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului, inclusiv identificarea măsurilor concrete de consolidare a încrederii cu scopul evitării alegerilor anticipate”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.