ACUM vrea să forțeze o alianță PDM-PSRM contând pe mai multe voturi la următoarele alegeri, opinie
Print Send by email
06:04, 15 Mar 2019

Blocul electoral ACUM vrea să forțeze Partidul Democrat să facă alianță cu Partidul Socialiștilor în speranța că alegătorii vor taxa ambele partide. De pe urma acestei alianțe ACUM ar conta să obțină rezultate mai bune la următoarele alegeri parlamentare. De această părere este jurnalistul Constantin Olteanu, transmite IPN.

„Cred că e o miză absolut greșită a blocului ACUM să creadă că, obligând PSRM și PDM la o alianță, ei vor fi cei care vor ieși învingători după apropierea acestor două forțe politice”, a declarat jurnalistul în platoul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

Constantin Olteanu atrage atenția că blocul ACUM a promis că dacă alegerile vor fi fraudate va ieși în stradă, ceea ce nu a făcut până la urmă. „Mă întreb totuși de ce nu au recurs la proteste, dacă tot au calificat aceste alegeri ca nedrepte? Pentru că ei țin la mandate și vor să fie deputați în Parlament”, crede Constantin Olteanu.

Sociologul Andrei Dumbrăveanu este de părere că Partidul Democrat face politică și caută compromisuri, contacte și discuții pentru că fără acestea nu se face politică. Pe când blocul ACUM caută să rămână veșnic în opoziție și în stradă. „Ei încă nu au ieșit din euforia electorală și încă n-au ieșit din stradă și nu știu dacă atunci când vor intra în Parlament vor conștientiza unde se află. Trebuie să ai o experiență, iar aceasta nu se face din stradă, se crește, se cultivă”, spune Andrei Dumbrăveanu.

În opinia lui, era de așteptat ca blocul ACUM să nu răspundă invitației la negocieri lansată de PDM. „Din moment ce toți deputații intră în Parlament, este inadmisibil ca unii să stea pe baricade, pentru că este nevoie de discuții. Eu cred că pentru cei din blocul ACUM este mai convenabil să stea în opoziție ca totdeauna pentru că opoziția are prioritățile ei. E mai ușor să critici, e mai ușor să învinuiești, să acuzi, decât tu să fii executantul, decât tu să faci ceva”, spune sociologul.

Joi, 14 martie, Consiliul Executiv al Partidului Democrat a lansat o invitație repetată Blocului electoral ACUM la dialog pentru formarea majorității parlamentare, afirmând că formațiunea este gata să cedeze conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru. ACUM a tratat cu refuz și ce-a de-a doua invitație a PDM.


(3) comentarii
Vasile
09:09, 15 Martie 2019

ACUM a scazut dramatic in fata cetatenilor, care au ramas dezamagiti de ei, odata ce si-au dat votul pentru ei cu gindul ca vor munci, pe cind astia vor sa stea 4 ani in Parlament doar pentru salariu...

Alexei
11:58, 15 Martie 2019

ACUM sunt niște idioți politici care nu știu să facă politică, dacă Moldova va ajunge la anticipate, haos, instabilitate și bani cheltuiți aiurea din buget, ei se vor face responsabili ! De ce nu acceptă să muncească pentru oameni, mai ales că PD-ul le oferă funcția de Prim-Ministru !

Spencer
14:54, 15 Martie 2019

ACUM trebuia să demonstreze că sunt în stare să treacă de la proteste și urlete la guvernar eși asumarea responabilităților, dar nu - și Maia și Năstase au picat testul și au arătat că sunt la fel de jalnici și incompetenți.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Mișcarea ,,PRO" europarlamentarele, parcusul europen și reunirea RM cu RomâniaConferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".
Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"
Vezi toate
banner creditex