Andrei Năstase: Am venit cu un program pe care așteptăm ca oamenii de bună credință din Parlament să-l voteze
Print Send by email
05:13, 15 Mar 2019

Blocul ACUM a propus un program pe care așteaptă ca oamenii de bună credință să-l voteze în viitorul Parlament. Acest program include o declarație politică prin care s-ar recunoaște caracterul capturat al instituțiilor statului. Afirmația aparține copreședintelui blocului ACUM, Andrei Năstase și a fost formulată la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Potrivit lui, în partidele care au acces cu siguranță mai sunt oameni de bună credință, transmite IPN.

Referindu-se la propunerea repetată a Partidului Democrat de a iniția discuții pe marginea formării majorității parlamentare, Andrei Năstase spune că ACUM nu intenționează să joace în acest spectacol lansat de democrați. „Am spus că suntem dispuși să discutăm cu toți deputații din Parlamentul Republicii Moldova, dar nu pe la cafenele, pe la ceaiuri după masă, nu cu scrisorele, bilețele, ci pe o platformă parlamentară foarte transparentă, cu prezența presei acolo, ca oamenii să știe despre ce se discută”, spune copreședintele ACUM.

„Era clar de la început că blocul nu va face alianță cu Vladimir Plahotniuc și cu gruparea sa care astăzi își spune Partidul Democrat. Totuși, ne exprimăm speranța că deputații care au acces în Parlamentul Republicii Moldova, alături de cei 26 ai blocului, vor vota propunerile lansate de ACUM”, a spus el .

Andrei Năstase spune că răspunsul blocului a fost cât se poate de clar în campania electorală. „Am venit cu un proiect de legi de „demafiotizare” pe care oricine dintre cetățenii Republicii Moldova, dacă ar ajunge în Parlament, n-ar avea niciun fel de ezitare să-l voteze. Or, acest pachet de legi este cunoscut de PDM și PSRM și n-au avut decât să se expună pe marginea acestei propuneri ale noastre”, spune politicianul.

Joi, 14 martie, consiliul executiv al Partidului Democrat a lansat o invitație repetată Blocului electoral ACUM la dialog pentru formarea majorității parlamentare, afirmând că formațiunea este gata să cedeze conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru. ACUM a tratat cu refuz și ce-a de-a doua invitație a PDM.


(2) comentarii
Miron
09:38, 15 Martie 2019

Ce timpenii, wai Nastase tu esti prost sau te prefaci, oameni de buna credinta, acolo e legislativ ba nu biserica, mata cui te are de debil .

Ilie
11:56, 15 Martie 2019

Și de ce idioților nu vă asumați actul guvernării, PDM vă oferă funcția de Prim-Ministru, poftim apucați-vă de treabă și munciți pentru oameni nu stați doar și lătrați !

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Mișcarea ,,PRO" europarlamentarele, parcusul europen și reunirea RM cu RomâniaConferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".
Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"
Vezi toate
banner creditex