Ministerul rus de Externe, despre soluționarea conflictului transnistrean

„Atunci când forțe politice declară că un conflict, care durează de zeci de ani, și subiectele problematice trebuie reglementate rapid, apare o întrebare: ei chiar consideră că predecesorii lor nu înțelegeau acest fapt?”, se întreabă purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, solicitată să comenteze declarațiile președintelui Igor Dodon privind posibilitatea de a soluționa rapid conflictul transnistrean, transmite IPN.

„Este evident că necesitatea de a soluționa inclusiv acest subiect problematic era înțeleasă de către toți. Nu au fost oameni care să nu fie de acord cu faptul că situația necesită o soluție corectă și respectuoasă pentru toți cetățenii, într-un cadru legal și, desigur, prin metode politico-diplomatice. Și, la drept vorbind, toate mecanismele pentru soluționarea acestei chestiuni au reieșit anume dintr-un asemenea mesaj”, a declarat Maria Zaharova, într-o conferință de presă.

Potrivit ei, reieșind din aceste considerente, pe de o parte, nu este nimic rău în intențiile politicienilor de a soluționa chestiunile rapid. Însă, trebuie să se țină de realități. Oficiala a mai spus că este necesar să nu fie un mesaj teoretic, dar unul care să aibă legătură cu istoricul chestiunii și cu posibilitățile reale. Maria Zaharova a făcut referire la declarațiile ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, potrivit căruia „este important, extrem de important, să nu dăunezi” și, în opinia sa, acest lucru trebuie ținut minte.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.