ACUM cere anularea rezultatelor alegerilor în mai multe circumscripții
Print Send by email
12:40, 09 Mar 2019

Blocul electoral ACUM a depus astăzi, 9 martie, la Curtea Constituțională, o cerere pentru declararea nulității alegerilor în unele circumscripții uninominale. Totodată, formațiunea solicită invalidarea mandatelor unor deputați aleși la scrutinul din 24 februarie, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Blocului, se menționează că este vorba despre anularea alegerilor și invalidarea mandatelor deputaților aleși în circumscripția uninominală nr. 47, or. Camenca, Râbnița, Dubăsari și Grigoriopol, deputatul ales fiind Alexandr Oleinic, precum și în circumscripția uninominală nr. 48, or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender, unde a fost ales Viorel Melnic.

Formațiunea mai cere anularea alegerilor în circumscripția uninominală nr. 4, or. Râșcani și invalidarea mandatului lui Vladimir Mizdrenco, în circumscripția uninominală nr. 18, or. Orhei, unde a fost ales Ilan Șor și în circumscripția uninominală nr. 17, or. Nisporeni, unde a fost ales Vlad Plahotniuc.

Potrivit Blocului ACUM, „aceste alegeri nu au fost nici libere, nici corecte, dar în aceste cinci circumscripții uninominale frauda a atins cote inimaginabile. A valida astfel de alegeri înseamnă un afront direct aplicat principiilor de bază ale democrației”.

La alegerile din 24 februarie, Partidul Socialiștilor a obținut 35 de mandate de deputat, 17 dintre care în circumscripții uninominale, Partidul Democrat a obținut 30 de mandate, 17 dintre care în uninominale. Blocul electoral ACUM a câștigat 26 de mandate, 12 dintre care în circumscripții uninominale, iar Partidul Șor – șapte, două dintre care în uninominale. CEC a transmis documentele la Curtea Constituțională pe 4 martie. Instanța constituțională urmează să pronunțe o concluzie cu privire la conformitatea sau neconformitatea alegerilor legislației electorale astăzi, 9 martie.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Mișcarea ,,PRO" europarlamentarele, parcusul europen și reunirea RM cu RomâniaConferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".
Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"
Vezi toate
banner creditex