Rusia va păstra relații constructive cu Moldova și după alegeri, Maria Zaharova

Federația Rusă va păstra relații constructive cu Republica Moldova și după alegerile parlamentare din 24 februarie. Declarații în acest sens a făcut purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, într-o conferință de presă, transmite IPN.

„Mereu pornim de la ideea că va prevala dialogul constructiv în relațiile cu Federația Rusă. Cred că este reciproc avantajos”, a declarat Maria Zaharova, citată de Agenția de presă TASS. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe a mai spus că alegerile au fost monitorizate de mai bine de trei mii de observatori, care, în pofida unor deficiențe minore constatate, au declarat că, în linii mari, procesul de vot a avut loc conform standardelor general recunoscute.

Conform rezultatelor preliminare, după prelucrarea a 100% din procesele-verbale, Partidul Socialiștilor a obținut 35 de mandate de deputat, Partidul Democrat a obținut 30 de mandate, Blocul electoral ACUM DA PAS a câștigat 26 de mandate, iar Partidul Șor – șapte. În Parlament au acces trei candidați independenți.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.