Cine sunt deputații Partidului Șor

După alegerile parlamentare din 24 februarie, conform rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, Partidul Politic Șor, a obținut șapte mandate de deputat, dintre care două în circumscripțiile uninominale. Printre cei care au acces în Parlament se numără liderul formațiunii, Ilan Șor, condamnat de prima instanță la șapte ani de închisoare în calitate de fost președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, transmite IPN.

Partidul Politic Șor a învins la Orhei – Ilan Șor (18), iar Marina Tauber în circumscripția nr. 19 Orhei, Rezina, Criuleni, Dubăsari. Cei doi candidați au fost pe locul întâi și, respectiv doi, pe lista formațiunii.

Conform listei de partid, mandatul de deputat îi revine lui Petru Jardan, directorul general al companiei ,,Avia –Invest”, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, dar și secretarului general al partidului, Maria Albot. De asemenea, conform listei, mandatul de parlamentar îi revine avocatului lui Ilan Șor, Denis Ulanov, viceprimarului de Orhei, Reghina Apostolova, candidată la șefia capitalei, exclusă din cursă, precum și lui Vadim Fotescu, jurist de meserie.

Conform rezultatelor preliminare, după prelucrarea a 100% din procesele-verbale, Partidul Socialiștilor a obținut 35 de mandate de deputat, 17 dintre care în circumscripții uninominale, iar Partidul Democrat a obținut 30 de mandate, 17 dintre care în uninominale. Blocul electoral ACUM a câștigat 26 de mandate, 12 dintre care în circumscripții uninominale, iar Partidul Șor – șapte, două dintre care în uninominale.

La alegerile parlamentare din 24 februarie, au participat 1 453 013 de alegători, ceea ce reprezintă 49,22% din numărul total de alegători înscriși pe listele electorale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.