Andrei Năstase: ACUM a câștigat alegerile parlamentare

Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, susține că, „analizând cu maximă obiectivitate rezultatele finale ale alegerilor de ieri pentru Parlamentul Republicii Moldova și evaluând impactul uriaș pe care operațiunea de fraudare l-a avut asupra acestor rezultate, Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS, a câștigat alegerile parlamentare din 24 februarie 2019”, transmite IPN.

„Am constatat cu toții, indiferent de abordările noastre civice sau politice, că ieri a fost scrisă cea mai neagră pagină din istoria electorală a Moldovei. Ceea ce s-a întâmplat pe tot parcursul zilei de duminică pare astăzi ireal pentru orice analist sau observator neutru care poate descifra limbajul electoral. Miile de oameni aduși în mod organizat din Transnistria pentru 20 de dolari au votat de mai multe ori, pe liste suplimentare, în secții de votare diferite”, a declarat copreședintele Blocului electoral ACUM, într-un briefing de presă.

Andrei Năstase a mai spus că Blocul electoral ACUM a câștigat alegerile parlamentare, iar beneficiarii fraudei electorale derulate pe tot parcursul zilei de ieri au impresia că vor scăpa și de această dată. Însă, potrivit lui, „fraudarea alegerilor parlamentare va face obiectul unei anchete detaliate și transparente a evenimentelor și faptelor premeditate, iar vinovații vor fi pedepsiți”.  „Din acest moment, conform deciziei oamenilor liberi, cinstiți, drepți și curajoși din Republica Moldova, noi, cei din ACUM, am primit mandat ferm să facem ceea ce este de făcut. Să facem dreptate. Și, vom face! Vom începe chiar cu dosarul alegerilor de ieri”, a mai spus Andrei Năstase.

Copreședinta Blocului ACUM, lidera PAD, Maia Sandu, le-a mulțumit tuturor alegătorilor din țară și de peste hotare, care în ciuda tuturor obstacolelor, a amenințărilor și a manipulărilor, au ieșit la vot. „Regimul PD-PSRM a vrut să anuleze total vocile democrației din țară și din afara ei. Însă dumneavoastră ați rezistat și ați demonstrat că sunteți o forță puternică împotrivă dictaturii. Mulțumim echipelor noastre, oamenilor care nu au dormit nopți întregi, și-au petrecut timpul în această campanie și au mers prin noroi și prin frig ca să ajungă la câți mai mulți cetățeni”, a mai spus Maia Sandu.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate a mai spus că Blocul ACUM nu recunoaște aceste alegeri ca fiind libere și corecte. Reprezentanții formațiunii continuă să acumuleze informații și dovezi de fraude comise în ziua scrutinului. Potrivit politicienei, și pe parcursul nopții au mai fost semnalate și alte încălcări decât cele expuse pe parcursul zilei de duminică.

După procesarea 99,25% din procesele-verbale pentru circumscripția națională, Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS a acumulat 26,58% din sufragii. Candidații ACUM au câștigat alegerile în zece circumscripții uninominale: Maria Ciobanu (14), Lilian Carp (21), Liviu Vovc (22), Inga Grigoriu (25), Iurie Reniță (26), Vladimir Bolea (27), Dan Perciun (30), Mihail Popșoi (32), Andrei Năstase (33) și Petru Frunze (37). În circumscripțiile de peste hotare nr.50 și 51, numărarea voturilor continuă, iar candidații ACUM sunt lideri detașați: Maia Sandu – 80,55% voturi după procesarea a 90,5% din procesele-verbale și Dumitru Alaiba – 50,95% voturi după procesarea a 92,3% din procesele-verbale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.