Candidații ACUM s-au angajat să nu facă alianță cu PDM, PSRM și Partidul Şor

Candidații Blocului electoral ACUM în circumscripția națională și în circumscripțiile uninominale, dacă vor fi aleși deputați în viitorul legislativ, promit să nu participe la crearea unei coaliții de guvernare, formale sau informale, cu Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor, Partidul Politic Şor, Partidul Politic Partidul Nostru și alte formațiuni pro-oligarhice și anti-europene în caz că acestea acced în Parlamentul. Angajamentul a fost semnat în cadrul unui eveniment public, transmite IPN.

„În numele libertății, democrației și a dezvoltării Republicii Moldova”, candidații s-au angajat ca toate deciziile pe care le vor lua să fie doar în interesul național și în conformitate cu angajamentele politice ale formațiunii. „Mă oblig în fața alegătorilor care mi-au încredințat acest mandat ca, în caz de încălcare a prezentului angajament, să-mi depun mandatul de deputat”, este un punct al angajamentului pe care au semnat candidații ACUM.

Înainte se ceremonia de semnare a angajamentului, copreședinta Blocului ACUM, Maia Sandu, lidera PAS, a spus că cetățenii moldoveni de apropare trei decenii se zbat pentru o viață mai bună. O dată la patru ani votează în Parlament oameni care să îi reprezinte, dar, din păcate, cu mici excepții, clasa politică a dezamăgit, unii au trădat „dezertând către alte formațiuni politice”, iar ceilalți sunt lipsiți de profesionalism. Potrivit Maiei Sandu, clasa politică din acești ani a subminat democrația, nu a avut viziune, curaj și interes să construiască o țară unită. „Regimul de la guvernare a pus stăpânire pe țară, considerând-o propriul business. Mai avem timp să-i oprim să nu îndrepte țara către dictatură”, a spus Maia Sandu.

Liderul PPPDA, Andrei Năstase, și el copreședinte al Blocului ACUM, a spus că se angajează, alături de ceilalți colegi, să spulbere corupția, banditismul și oligarhia din Republica Moldova. Liderul PPPDA promite siguranță cetățenilor, premise pentru o țară europeană și democratică, iar bandiții – la pușcările. „Noi, cei din Blocul ACUM, vom șterge orice urmă de nedreptate”, a spus Andrei Năstase.

Blocul electoral ACUM DA PAS participă la alegeri pe circumscripția națională cu numărul doi în buletinul de vot. În circumscripțiile uninominale are 51 de candidați.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.