Candidat ACUM depune o solicitare la Guvern în numele alegătorilor

Candidatul blocului electoral ACUM pe circumscripția uninominală nr. 17 Nisporeni, Strășeni, Ion Terguță, a depus la Guvern o solicitare, în numele locuitorilor satului Călinești, Nisporeni, pentru alocarea sumei de 1,7 milioane de lei. Ion Terguţă spune că banii sunt necesari pentru instalarea iluminat public în sat, pentru reparația grădiniței și a școlii, transmite IPN.

În cadrul unui briefing de presă organizat în fața Guvernului, candidatul ACUM a menționat că, recent, reprezentanții PDM au promis, în numele liderului partidului, Vlad Plahotniuc, aceeași sumă de bani din bugetul de stat, pentru aceleași lucrări, pentru un alt sat din raionul Nisporeni. „Facem acest demers în numele unor cetățeni contribuabili, plătitori de impozite. Și pentru că acești bani sunt bani publici, considerăm că este corect, egal și rațional ca de fonduri din bugetul de stat să beneficieze toți cetățenii țării”, a spus Ion Terguţă.

Candidatul ACUM a cerut primului ministru să discute problema în regim de urgență, să demonstreze că nu este doar Guvernul PDM, ci a întregii țări Republica Moldova și că nu face campanie electorală pentru un candidat anume, ci este o instituție pentru toți cetățenii țării. „Nu este un truc electoral, este o problemă cât se poate de complicată, o problemă cât se poate de reală”, a spus candidatul ACUM.

Ion Terguţă a mai declarat că PDM folosește, în această campanie electorală, în proporții extraordinare resursele administrative, iar prin acest exercițiu vrea ca Guvernul să demonstreze că este al tuturor cetățenilor și nu al unui partid politic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.