Peste 140 de concurenți electorali, înregistrați în circumscripțiile uninominale

În circumscripțiile uninominale, până pe 13 ianuarie, au fost înregistrați 146 de concurenți electorali. Din numărul total de candidați, cinci sunt independenți, iar restul sunt desemnați de partide.

Șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sîrbu, a declarat pentru IPN că, până pe 4 ianuarie, când a expirat termenul de depunere a solicitărilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților în circumscripțiile uninominale, au fost depuse 401 cereri. Către data de 13 ianuarie, 171 de grupuri de inițiativă au depus listele de subscripție și dosarele în vederea examinării înregistrării candidaților.

Printre politicienii înregistrați până în prezent în circumscripțiile uninominale se numără: liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc (circumscripția uninominală nr. 17, Nisporeni) premierul Pavel Filip (circumscripția uninominală nr. 20, Strășeni); liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase (circumscripția uninominală nr. 33, Chișinău); liderul Partidului Șor, Ilan Șor (circumscripția uninominală nr. 18, Orhei); lidera Partidului Socialiștilor, Zinaida Greaceanîi (circumscripția uninominală nr. 1, Briceni).

În circumscripția națională deocamdată au fost înregistrate șase formațiuni politice. Este vorba despre: Partidul Democrat, Blocul electoral ACUM, Partidul Comuniștilor, Partidul Socialiștilor, Partidul Șor și Partidul politic Mișcarea Populară Antimafie.

Perioada de depunere a cererilor pentru înregistrare în calitate de concurent electoral, atât în circumscripția națională, cât și în cele uninominale se încheie pe 24 ianuarie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.